Foto: NOVA S

Ćerka ubijenog novinara i izdavača Slavka Ćuruvije, Jelena, izjavila je za Cenzolovku da je iznenađena odlukom Apelacionog suda u Beogradu i izrazila nadu da na ponovljenom suđenju, koje je Apelacioni sud, uz poništavanje prvostepene presude, naložio, optuženi neće biti oslobođeni.

„Svi smo očekivali da će odluka Apelacionog suda biti pozitivna, odnosno da će biti potvrđena prvostepena presuda i, naravno, kazne koje su izrečene optuženima“, rekla je za Cenzolovku Jelena Ćuruvija Đurica.

Ona očekuje da bi ponovno suđenje optuženima za ubistvo njenog oca moglo da počne uskoro i da ono „nipošto neće trajati koliko prethodno“, koje se razvlačilo bezmalo četiri godine.

„Želim da verujem da je odluka Apelacionog suda, ako mogu tako da kažem, tehničke prirode, a ne suštinske, i da će problem na koji ukazuje ta odluka, a to je uvođenje N. N. lica kao izvršioca ubistva, u ponovnom suđenju biti preformulisano, ako se smatra da je to neophodno. Nadam se da će tužilac učiniti sve što je potrebno da presuda nakon ponovnog suđenja ne bude promenjena u najgorem mogućem smislu, a to je da optuženi na kraju budu oslobođeni“, navela je Jelena Ćuruvija Đurica, ćerka ubijenog novinara i vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavka Ćuruvije koji je ubijen 11. aprila 1999. godine.