Foto: N1

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu u slučaju ubistva vlasnika i novinara "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, sa obrazloženjem da je prvostepeni sud prekoračio optužbu uvođenjem NN lica u taj slučaj. Jelena Ćuruvija, ćerka ubijenog novinara, nakon što je naš novinar pozvao za komentar, bukvalno je zanemela.

Prema ukinutoj presudi Ćuruviju je ubilo NN lice, a da su DB-ovci za to pripremili „teren“.

Novinari portala Nova.rs stupili su u kontakt sa Jelenom Ćuruvijom, ćerkom novinara Slavka Ćuruvije, koja je rekla da je od nas saznala za tu informaciju.

„Nisam znala za ukidanje presude, moram da prekinem razgovor kako bi se čula sa ljudima iz njegove Fondacije“, kratko je rekla Ćuruvija.

Zastupnik porodice Ćuruvija, advokat Slobodan Ružić izjavio je za Nova.rs da se nadao da će prvostepena presuda biti potvrđena, ali i da ne može da komentariše odluku Apelacionog suda dok ne vidi celokupno obrazloženje.

On se ipak osvrnuo na saopštenje da je Apelacioni sud ocenio da je prvostepenom presudom prekoračeno ovlašćenje kada je NN lice optuženo kao neposredni izvršilac zločina.

Slobodan Ružić Foto: N1

„Ja lično sam kao advokat oštećenih smatrao da do takve izmene može da dođe ali eto, Apelacija smatra drugačije. Idemo dalje“, kazao je Ružić za Nova.rs

Podsećanja radi, prvostepenom presudom pred Specijalnim sudom, za učešće u ubistvu Ćuruvije, koje se dogodilo, 11. aprila 1999. godine, na ukupno 100 godina zatvora bili su osuđeni tadašnji šef Resora državne bezbednosti Radomir Marković, tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić, kao i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak i operativac DB-a Ratko Romić.

Apelacioni sud je istovremeno naložio da se optuženima ponovi suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Zora Dobričanin Nikodinović, Foto:Nemanja Jovanović

 

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović: Ništa tu ne bih dodala

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović izjavila je da je Apelacioni sud prihvatio sve „žalbene navode odbrane“ u predmetu za ubistvo vlasnika i urednika Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavka Ćuruvije.

„Koliko vidim iz objavljene odluke na portalu Apelacionog suda, Apelacioni sud je prihvatio sve žalbene navode odbrane. Ništa tu ne bih dodala“, rekla je Dobričanin Nikodinović za Betu.

Advokat Dobričanin Nikodinović na tom suđenju brani nekadašnjeg šefa beogradskog centra Državne bezbednosti Milana Radonjića i oficira službe Ratka Romića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare