Beograd 10.09.2021. Avalska ulica, rušenje, gradilište, investitor, Avalska ulica, Nikolaja Krasnova, obrušio se zid
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Deo zidane ograde u Ulici Nikolaja Krasnova na broju 6 (bivša Avalska), na koju se naslanja nebezbedno gradilište na kom se ruši predratna vila, obrušio se danas oko podneva, a unutrašnjoj zgrade koja se nalazili na lokaciji pored, evidentno je oštećena.

Pogledajte kako to izgleda na licu mesta:

Radnici su nastavili s radovima i pored činjenice da je došlo do urušavanja, a bager trenutno skuplja šut i utovara ga u kamion.

Pročitajte još:

Usled rušenja, došlo je do obrušavanja kamenja na zgradi pored gradilišta, a kako saznajemo, mašine su izvukle kablove, koji sada vise u hodniku objekta.

Jedna od stanarki za Nova.rs ističe da se samo odjednom čula buka, nakon čega su kablovi krenuli da otpadaju.

„Bila sam prisutna kad je krenulo to, razgovarala sam sa komšinicama. Čula se buka i kablovi su samo krenuli da padaju. Njih dve su pobegle u podrum, ja u prizemlje zgrade. Onda smo pozvali vlasnicu stana broj jedan iznad kog se to desilo. Toliko sam se uplašila da mi je pozlilo, zamislite žice da počnu da padaju iznad vaše glave i da se odvaljuje zid“, priča nam komšinica.

Avalska ulica, rušenje, gradilište, investitor, Avalska ulica, Nikolaja Krasnova, obrušio se zid
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, pretpostavlja se da se ograda urušila usled radova koji su od jutros u punom jeku, a kablovi koji se prostiru od zgrade na broju 6 do gradilišta, potpuno su počupani zbog čega je nastalo oštećenje i na zidovima u hodniku susedne zgrade.

Avalska ulica, rušenje, gradilište, investitor, Avalska ulica, Nikolaja Krasnova, obrušio se zid
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Naš portal pisao je ranije o slučaju u Avalskoj ulici, zbog dobijanja sumnjive dozvole za rušenje, imajući u vidu da je reč o zaštićenoj zgradi, a onda i zbog načina na koji se radi proteklih dana. Gradilište je bilo u potpunosti neobezbeđeno, što je ekipa našeg portala pokušala da snimi, ali su nas izvođači radova verbalno napali i zapretili nam lomljenjem kamere.

BONUS VIDEO: Napad na ekipu Nova.rs u Avalskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar