Beograd 10.09.2021. Avalska ulica, rušenje, bager, gradilište, investitor
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Deo zidane ograde u Ulici Nikolaja Krasnova na broju 6 (bivša Avalska), na koju se naslanja nebezbedno gradilište na kom se ruši predratna vila, obrušio se danas oko podneva, a kako saznajemo s lica mesta, bageri su nastavili svoje radove. Vlasnica, iznad čijeg stana su otpale cigle, kaže za Nova.rs da je kamenje koje se obrušilo moglo da ubije nekoga.

Kako saznajemo s lica mesta, radnici su nastavili s radovima i pored činjenice da je došlo do urušavanja, a bager trenutno skuplja šut i utovara ga u kamion. Ispred zgrade okupili su se stanari, koji će, nakon konsultacija s advokatom, videti koji su naredni koraci koje će preduzeti.

Beograd 10.09.2021. Avalska ulica, rušenje, bager, gradilište, investitor
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Cigle su se obrušile iznad stana koji se izdaje i u kome se u tom trenutku nalazila porodica s decom. Vlasnica za Nova.rs ističe da je kamenje palo na prag stana, te da je neko izašao iz njega – ostao bi mrtav na mestu.

Pročitajte još:

„Ja sam vlasnica stana broj 1, iznad kog se odvalio zid. Izdajem taj stan, apartman i došli su nam gosti sa malom decom. Da su slučajno izašli, ubilo bi nekoga. Plaćam pošteno porez i ko će meni sada da nadokandi sve gubitke?“, kaže ona za Nova.rs i dodaje:

„Rekli su mi da su gole žice iznad vrata, kako sada da namestimo to? Ko će da nam nadoknadi štetu? Inspektori su rekli da će to uraditi investitor“, kaže vlasnica stana.

Pretpostavlja se da se ograda urušila usled radova koji su od jutros u punom jeku, a kablovi koji se prostiru od zgrade na broju 6 do gradilišta, potpuno su počupani zbog čega je nastalo oštećenje i na zidovima u hodniku susedne zgrade.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, naš portal je dosad u više navrata pisao o ovom slučaju. Najpre zbog dobijanja sumnjive dozvole za rušenje, imajući u vidu da je reč o zaštićenoj zgradi, a onda i zbog načina na koji se radi proteklih dana. Gradilište je bilo u potpunosti neobezbeđeno, što je ekipa našeg portala pokušala da snimi, ali su nas izvođači radova verbalno napali i zapretili nam lomljenjem kamere.

BONUS video: Napad na ekipu portala Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar