Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Policija je podnela krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu protiv dve osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako se navodi, istraga i dokazi ukazuju na sumnju da su G. M. (53) iz Berana i M. K. (34) sa Cetinja 2019. postali članovi kriminalne orghanizacije koja je formirana u Crnoj Gori i Srbiji radi „izvršenja krivičnog dela ubistvo“ i da su oni imali zadatak da pružaju logističku podršku neposrednim izvršiocima.

Sumnja se da je G. M. prevozio pripadnike kriminalne organizacije iz Srbije u Crnu Goru, gde ih je po dolasku u Crnu Goru dalje preuzimao osumnjičeni M. K. koji ih je prevozio do gradova na primorju gde se nalaze njihove tajne lokacije – „štek stanovi“.

Kako se dodaje, reč je o nastavku istrage od 22. januara, kada su u Budvi uhapšeni državljani Srbije S. S. i L. I. koji su time sprečeni u nameri da ubiju M. LJ. iz Budve.

Osumnjičeni G. M. je uhapšen i određen mu je pritvor, dok je M. K. u bekstvu.

Kako portal Nova.rs saznaje, L. I. koji je uhapšen u Budvi, je osumnjičen u Srbiji za ubistvo Aleksandra Šarca, koji je izrešetan u garaži TC Ušće u oktobru prošle godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar