Ko je Lazar Ilić, osumnjičeni za ubistvo Aleksandra Šarca

Hronika 22. jan. 202116:07
Podeli:
Foto:Nova.rs

Ime Lazara Ilića, kao osumnjičenog za ubistvo Aleskandra Šarca pojavilo se u medijima 20. oktobra prošle godine kada je objavljeno policijsko saopštenje u kome su navedeni Ilićevi inicijali i objavljeno da se sumnjiči za ubistvo Aleksandra Šarca u garaži Tržnog centra Ušće.

„Beogradska policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovali su L. I. (1997), koji se sumnjiči da je 17. oktobra u Novom Beogradu izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju nad A. Š. (1985). Sumnja se da je L. I. u podzemnoj garaži Tržnog centra „Ušće“ prišao sa leđa oštećenom i iz pištolja sa prigušivačem ispalio dva hica u predelu glave, nanevši mu teške telesne povrede“, saopštio je MUP.

Šarac je sa dva metka u glavi završio na aparatima, a 26. oktobra prošle godine je preminuo u beogradskom Urgentnom centru.

Od tad srpska policija intenzivno je tragala za Ilićem, koji je u međuvremenu osumnjičen za ubistvo, pošto je Šarac preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Kako je Nova.rs ranije pisala Lazar Ilić (23) dobro je poznat policiji.

Iz njegovog debelog dosijea izdvajaju se teške krađe, razbojništva, nelegalno držanje oružja, tuče, obijanje trafika i automobila. Kada je bio maloletan, Lazar Ilić je izbo čoveka nožem jer je želeo da ide u toalet pre njega.

Za Ilićem je bila raspisana poternica, a danas je uhapšen u Crnoj Gori posle skoro četiri meseca skrivanja.

Komentari

Vaš komentar