Nikola Bojović Foto:MUP

Ratko Koljenšić, kom se u Podgorici sudi za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koje se dogodilo u Beogradu, aprila 2013. izjavio je juče da nije govorio istinu pred crnogorskim tužilaštvom, jer oni sarađuju sa kolegama u Beogradu, koji ga "kopaju i uništavaju".

To je saopštio u nastavku suđenja u podgoričkom Višem sudu, pred kojim je optužen za krivična dela – kriminalno udruživanje i teško ubistvo putem pomaganja Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila 2013. godine.

Okrivljeni je rekao da se sa Sašom Cvetanovićem, koji je prema optužnici, pucao u Bojovića, sreo u Beogradu u ulici u kojoj je Bojović ubijen – 10 minuta pre ubistva.

„Kroz postupak ću objasniti zašto sam se baš u ulici u kojoj je ubijen Bojović dogovorio da se nađem sa licem čije ime ne želim da kažem, jer ga nema u spisima. Sa ovim licem sam kratko bio, rekao sam mu da ćemo se videti drugom prilikom i da žurim. Imam nameru da pribavim neke dokaze, onda će svima biti jasno. Tu sam Cvetanovića slučajno sreo, nisam znao da će biti u toj ulici, a da sam znao šta će da se desi tog dana, ja ne bih dolazio“, naveo je Koljenšić.

Na pitanje suda, kazao je da nije učestvovao u transportu Miloša Vojinovića iz Beograda u Crnu Goru, već ga je sačekao kod „Delte“ u Podgorici i prevezao do Budve, a sve na molbu Miloša Delibašića.

„Delibašić je njega sklonio jer je pravio probleme po Beogradu, a imao je obavezu prema njegovom ocu“, kazao je Koljenšić. Dodao je da se nije družio sa Vojinovićem i da mu Šaranović nije obezbeđivao obroke u restoranu „Maksim“, pišu „Vijesti“.

Okrivljeni je pojasnio da je u Beogradu iz rentakar agencije najprije iznajmio „hundai“, koje je vratio 29. aprila 2013, a dan kasnije i „opel astru“, jer ga radnica u agenciji tako zamolila, kako bi izašla u susret mušteriji koja isključivo traži „hundai“.

Iznoseći odbranu u Višem sudu početkom februara, Koljenšić je kazao da nije član kriminalne grupe sada pokojnog Slobodana Šaranovića i Miloša Delibašića, već da je sve montirano.

U optužnici se navodi da je Koljenšić, u periodu od kraja aprila do 16. jula 2013. godine, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe Delibašića i sada pokojnog Šaranovića…

„Koljenšić je u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 evra ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića“, piše u optužnici.

Foto:EPA/VICTOR LERENA / POOL

Navodi se da je iznajmio stan u Beogradu, u kom je boravio sa Cvetanovićem, a zatim i automobil da bi zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

U optužnici stoji da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. godine, nakon čega su zajedno se vratili u Crnu Goru.

Predsednica veća – sutkinja Vesna Kovačević, nastavak suđenja je zakazala za 12. april.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar