Ilustracija Foto:MUP Srbije

Viši sud u Podgorici doneo je rešenje kojim je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv Blaža Grujića, optuženog za šverc oko 220 kilograma marihuane.

Okrivljeni je, kako piše u tom tužilačkom aktu, 9. aprila 2021. godine, oko 21.50 časova, na graničnom prelazu Vraćenovići – Opština Nikšić, neovlašćeno zbog prodaje preonosio marihuanu, iako je bio svestan da postupa neovlašćeno i protivpravno.

“Na način što je u posebno pripremljenom prostoru priključnog vozila – poluprikolice marke „koegel“, koje se nalazilo kao priključak na njegovom teretnom vozilu – tegljaču marke ‘volvo’, kojim je upravljao, prenosio navedenu opojnu drogu upakovanu u 46 pakovanja od plastične kese i plastične folije ukupne neto mase 219,405 kilograma”, piše u optužnici Višeg državnog tužilaštva.

Objašnjava se da je ta opojna droga pronađena pretresom i oduzeta prilikom pokušaja izlaska okrivljenog sa teritorije Crne Gore.

Marihuanu su pronašli ovlašćeni policijski službenicia Uprave policije iz Sektora granične policije.

“Droga je bila namenjena daljoj neovlašćenoj prodaji, čime je okrivljeni izvršio krivično delo – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih”, navodi se u optužnici državnog tužioca Zorana Vučinića u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar