Čedomir Čeda Jovanović i Jelena Jovanović ispred Fizio centra
Čedomir Jovanović i Jelena Jovanović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Kako su za Nova.rs rekli u tužilaštvu, naredni poziv za saslušanje biće upućen osumnjičenom putem policije.

„Osumnjičeni Čedomir Jovanović nije se odazvao pozivu Trećeg osnovnog javnog tužilastva u Beogradu za dan 30.10.2020.godine. Naredni poziv za saslušanje biće upućen osumnjičenom putem policije u krivičnom postupku koji se vodi zbog krivičnog dela laka telesna povreda“, kažu za naš portal u Tužilaštvu.

Podsećamo, Jovanović je 18. jula na Novom Beogradu napao vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju „Fizio centar“. Incident se dogodio oko 17 časova u ulici Milutina Milankovića broj 1, kada je lider LDP , kako su pričali očevici, vlasniku klinike Žarku Ivkoviću reketom za tenis zadao više udaraca u predelu glave i tela. Jovanović je, kako su naveli, izašao iz crnog džipa i napao čoveka.

Do incidenta je došlo neposredno nakon što je predsednik LDP otpušten sa Infektivne klinike, gde se lečio od komplikacija izazvanih infekcijom korona virusom. Nakon sukoba u kom je Ivković povređen, reagovala je policija, a zahtev tužioca za saslušanje odložen je jer se Jovanović pozvao na obaveznu samoizolaciju, u kojoj je trebalo da bude i u trenutku kada je izazvao incident.

Tri prijave

Jovanović je 26. avgusta saslušan u policiji, nakon čega je protiv njega podneta prijava zbog nanošenja lakih telesnih povreda.

„Čedomir Jovanović je povodom aktuelnih događaja dana 21.08.2020. godine dao izjavu u Policijskoj stanici Novi Beograd, te je naloženo da se protiv istog Trećem osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu podnese krivična prijava zbog krivičnog dela laka telesna povreda iz člana 122 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, kao i dve prekršajne prijave nadležnom organu povodom kršenja samoizolacije zbog prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, navodeno je u saopštenju Tužilaštva nakon njegovog saslušanja u policiji.

Foto: Video Nova.rs

Takođe, Jovanović je prijavljen i zbog događaja od 20.07.2020. godine za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, shodno prikupljenim obaveštenjima od strane policije, navodi se u saopštenju.

„Uzete su izjave od prisutnih lica i pribavljeni su video snimci. Po prijemu krivične prijave u tužilaštvu biće preduzete dokazne radnje u cilju krivičnog gonjenja osumnjičenog Jovanovića“, saopštilo je ranije Treće osnovno tužilaštvo.

Protiv Jovanovića prijavu su podneli i oštećeni Žarko Ivković i Dejan Dubajić, pravni zastupnik Ivkovića, sa kojim se lider LDP takođe sukobio.

Do sukoba Jovanovića i Ivkovića došlo je zbog prostorija koje je koristio Fizio centar. Jelena i Čedomir Jovanović tvrdili su da su oni zakupci prostora, a Ivković njihov podzakupac sa kojim je raskinut ugovor zbog neplaćanja zakupa. Međutim, vlasnik Fizo centra govorio je da je sa Jovanovićima raskinut ugovor, te da sada oni imaju pravo da ga koriste.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare