Dokumentarni serijal "Junaci doba zlog" svojevrsna je vrsta video testamenta generacijama koje dolaze: na jednom im je mestu servirana priča o tome ko im je sve, kao savremenik, omogućio i činio život takvim kakav imaju. Ali, ovaj serijal je i neka vrsta brevijara koja će starijima poslužiti da se gorko prisete ko im je sve i na koje načine, zahvaljujući i njihovoj svesti i savesti, crtao mapu života svih ovih godina.

Držeći se svog gesla da bez razjašnjene prošlosti nema jasne budućnosti, Audio i video produkcija JSP realizovala je prvi deo svog do sada najambicioznijeg projekta: serijal „Junaci doba zlog“, strogo se držeći činjenica koje sagovornici komentarišu iz raznih uglova, piše N1 u najavi serijala.

Autori serijala „Junaci doba zlog“ uz pomoć relevantnih sagovornika prave skice za potret pre svega političara, ali i javnih ličnosti koje su se prethodnih godina, pa i decenija, eksponirale u javnosti kao junaci našeg doba.

U prvom delu serijala, koji je rađen po knjizi „Junaci doba zlog“ Slaviše Lekića, „portretisani“ su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić i Svetlana Ražnatović.

Na programu je u utorak, 25. maja u 20h.

Ovaj dokumentarni serijal, pored Lekića, kao koscenaristkinje potpisuju Sanja Lončar i Jovana S. Polić, od kojih je prva urednica, a druga rediteljka serijala emisija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar