Sloboda Čačak Foto: Ljubica Sokić

Jake eksplozije čule su se jutros rano oko pola dva u fabrici "Sloboda" u Čačku, a pojedini meštani mislili su da je samo u pitanu grmljavina.

Jedna od meštanki iz naselja kaže da se probudila i pomislila da se sprema nevreme.

„Mislila sam da se naoblačilo pred kišu, pa grmi i  seva. Nisam znala šta se dešava ni o čemu se radi. Nebo se crvenelo, nas su evakuisali, sada idemo kući da vidimo da li ima nešto od nje. Stolariju smo nedavno zamenili, izgleda da ćemo morati ponovo isto da radimo“, rekla nam je Olga.

Ona kaže da je noćašnja eksplozija podsetila na vreme NATO agresije, kada je ova fabrika bombardovana nebrojeno puta.

„I noćas je atmosfera ličila na ratno stanje. Bilo je strašno. Inače smo u stalnoj zebnji, jer živimo ovde“, kaže ona.

Srećko Kolarević kaže da živi pored Slobode 57 godina, a kuća mu je bila oštećena i tokom bombardovanja.
„Prvi put u životu sam se uplašio. Bilo je 1 sat i 20 minuta kada sam čuo prvu eksploziju. Nije jednostavno izaći iz kuće u kojoj živim decenijama. Uzeo sam lična dokumenta, psa i sa suprugom otišao. Sami smo pobegli i nas nisu evakuisali. Neopisivo je to. Bila je mirna i tiha noć, a plamen je suknuo pod oblake“, rekao je sagovornik našeg portala.

Oko jedan sat iza ponoći u čačanskoj kompaniji A.D. „Sloboda“ dogodila se eksplozija u delu gde se proizvodi municija, a grad se tresao skoro dva sata.

Gradonačelnik Milun Todorović rekao je da je evakuisano 30 radnika te fabrike i okolno stanovništvo, te da u eksploziji na svu sreću nije bilo povređenih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar