Foto: EFE/CRAIG WALKER / POOL, Printscreen/Instagram, Shutterstock

Brajan Volš (46) optužen za ubistvo supruge Ane (39), pojaviće se danas ponovo pred sudom, a najavljeno je da će tužilaštvo priložiti sudu nove dokaze koji treba da učvrste optužnicu. Među tim dokazima može da se nađe i prepiska između Ane Volš i njene majke Milanke Ljubičić u kojoj se Beograđanka žali na probleme sa suprugom.

Brajan Volš se prvi put, 18. januara, izjasnio da nije kriv, a danas bi tužilaštvo trebalo da priloži nove dokaze koji treba da učvrste optužnicu protiv Brajana.

Jedan od dokaza do kojeg su američki istražitelji do sada došli je da se Anin telefon poslednji put oglasio 2. januara negde iz kuće u mestu Kohaset kraj Bostona, gde su Volšovi stanovali sa svoje troje dece. Upravo bi taj telefon mogao da pruži nove dokaze, odnosno prepiska iz telefona Beograđanke i to sa njenom majkom Milankom Ljubičić.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Iako je i taj dokaz posredan, on može ukazati da su odnosi između supružnika, u nedelji koja je prethodila nestanku i ubistvu, već uveliko bili narušeni i da se Ana osećala ugroženom za svoju, ali, čini se, bezbednost dece. Iako naizgled harmonični, odnosi su očigledno bili na ivici pucanja, što pokazuju i poruke koje su razmenile Ana Volš i Milanka Ljubičić.

Uznemirujuća je prepiska za Božić po Gregorijanskom kalendaru, a jedna poruka bila je svojevrstan znak za uzbunu, samo što, nažalost, to tada niko nije shvatio.

„Ćao mama, je l bi mogla sutra da dođeš za Vašington?“, glasila je poruka koju je Ana poslala majci 25. decembra.

Brajan Volš Foto: Cohasset Police

„Kako to misliš i zašto mi to sada kažeš? Trebalo je koji dan ranije reći“, odgovorila je Milanka, na šta joj je Ana poslala sledeću poruku: „Brajan i ja
se ne slažemo.“

Milanka je upitala ćerku oko čega, na šta joj je ona odgovorila: „Dece.“

U pomenutoj prepisci, Ana je zahtevala da joj majka dođe tih dana u Vašington.

Pročitajte još:

„Sutra. Pliz. Na dva meseca“, napisala je Ana majci.

Ana i Milanka su se potom dogovarale oko termina i leta, da bi Ana ipak otkazala majci dolazak rekavši: „Možda neće trebati da dolaziš. Pravimo planove verovatno za februar.“

Sledeći put Ana je kontaktirala majku uoči Nove godine u 23.59 sati, ali i posle ponoći, tačnije u 00.47, ali se Milanka nije javila. U danima Aninog nestanka, Milanka ćerki šalje potresne poruke.

„Ana, gde si sine? Nije mi dobro, što mi se ne javiš na poruku?“, neke su od poruka.

Foto: Printscreen Instagram

Očigledno je da je Ana uputiila poziv za pomoć ali da nije sve rekla majci, verovatno da Milanka ne bi brinula.

Nažalost, ispostavilo se da je razloga za brigu bilo. Ana je poslednji put viđena 1. januara oko 1.30 kada ju je video porodični prijatelj Džem Mutlu koji je zajedno sa volšovima dočekao Novu godinu u njihovom domu a onda je otišao.

Anin nestanak prijavljen je tek 4. januara, a to je uradio njen poslodavac, jer se nije pojavila u Bostonu. Iako je Brajan izjavio da je trebalo za Vašington da leti 1. januara, ona se nikada nije pojavila na aerodromu, a nije imala ni organizovan prevoz do aerodroma.

Foto: Privatna arhiva

Brajan Volš je prvo optužen za ometanje istrage 8. januara i uhapšen, ali je 10 dana kasnije, 18. januara, optužen za mnogo teži zločin, ubistvo Ane Volš. Po teoriji tužilaštva, on je Anu usmrtio a potom raskomadao njeno telo, najverovatnije u podrumu porodične kuće.

Policija je pronašla brojne dokaze protiv njega, od tragova krvi i oštećenog, krvavog noža u podrumu kuće, do kupovine sredstava za čišćenje u vrednosti od 450 dolara, ali i uznemirujuće fraze u Gugl pretrazi, kao što su: „Kako se osloboditi tela žene od 52 kilograma“, „Kako raskomadati ljudsko telo“ i druge i to na ajpedu njihovog najstarijeg sina. Policija je pronašla i ručnu testeru, za koju tvrdi da je korišćena u zločinu, krvavu krparu, kao i mnoge druge dokaze.

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović osuđen je prvostepeno na 40 godina zbog ubistva svoje surpgue Jelene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar