Goran Dzonic braca Milosevic ubistvo porodice Djokic
Foto:MUP Srbije/Privatna arhiva

Veštačenja mobilnih telefona Gorana Džonića, osumnjičenog za teško ubistvo tročlane porodice Đokić, još jednom je potvrdilo da je on jedini izvršilac nezapamćenog zločina. Veštačenje koje je naložilo Više javno tužilaštvo u Nišu pokazalo je da on nije imao telefonsku komunikaciju sa braćom Aleksandrom i Kostadinom Miloševićem koje je označio kao nalogodavce ali i neposredne izvršioce ubistva vlasnika menjačnice Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije.

Kako navode izvori iz istrage u Džonićevom telefonu pronađene su fotografije, pozivi i SMS poruke koje nemaju veze sa ubistvom Đokića. Veštačeni su i telefoni braće Milošević, i pronađeni dokazi da oni nisu bili ni blizu mesta ubistva kobne noći.

„Rezultati veštačenja potvrdili su odbranu braće Milošević da nemju nikakve veze sa zločinom jer su bili na drugom mestu. U vreme zločina Aleksandar je razmenjivao poruke sa devojkom, dogovarali su se da se vide. To dokazuju da su bili zajedno“, naveo je advokat Miloševića Mladen Magdalinić.

U sklopu istrage ubistva očekuju se i nalazi neuropsihijatrijskog veštačenja Gorana Džonića koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Ukoliko se utvrdi da je u vreme izvršenja zločina bio uračunljiv preti mu najteža kazna, a u suprotnom biće upućen na psihijatrijsko lečenje.

Porodica Đokić pronađena je mrtva 2. oktobra u ataru sela Moravac a za njihovu smrt osim Gorana Džonića osumnjičeni su i njegovi sinovi Milan i Stefan, te braća Milošević.

BONUS VIDEO: Advokati osumnjičenih za ubistvo porodice Đokić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram