Darko Šariš, Specijalni sud
Darko Šarić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Aleksandar Bošković, jedan od, kako se sumnja, pripadnika organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, sam se predao policiji tokom jučerašnjeg dana.

Kako saznaje Nova.rs Bošković će sutra biti priveden na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Darko Šarić je uhapšen pre tri dana zajedno sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem, huliganom Urošem Mišićem, kao i sa dva pripadnika obezbeđenja, u okviru velike međunarodne akcije koordinirane od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili su više lica koja su našu teritoriju koristila za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata. Šarić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe.

Pročitajte još:

„Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal“, zaključuje se.

Šarić je dobio meru kućnog pritvora 24. decembra prošle godine, nakon što je proveo nepunih osam godina u pritvoru zbog optužbi za pranje novca i krijumčarenje gotovo šest tona kokaina, zbog čega mu se i dalje sudi. Ipak, samo tri i po meseca kasnije, ponovo je priveden.

BONUS VIDEO: Racija specijalnih jedinica u vili Darka Šarića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar