.Foto: Printscreen/YouTube/Krik, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, Antonio Ahel/ATAImages

Boban Bogdanović trebalo je da bude saslušan još prošle nedelje u vezi saznanja koja je izneo u ispovesti za KRIK o ubistvu Olivera Ivanovića, ali je ispitivanje odloženo. Šta je razlog odlaganja Bogdanovićevog saslušanja nije poznato, a kako on kaže, pretpostavlja da to ima veze sa nedavnim hapšenjem Darka Šarića i pripadnika njegove kriminalne grupe.

Bogdanoviću je obaveštenje o odlaganju saslušanja, koje je trebalo da se održi 15. aprila, stiglo dan pre zakazanog termina. Razlog pomeranja ispitivanja nije naveden, a kako Bogdanović navodi za Nova.rs, smatra da je ono odloženo zbog saznanja koja su u međuvremenu pristigla i koja su povezana sa hapšenjem Šarića, označenog da je vođa klana koji se tereti za najteža krivična dela poput ubistva.

Darko Šarić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sam poziv Tužilaštva za organizovani kriminal iznenadio je javnost, kao i Bogdanovića, s obzirom na to kako je MUP reagovao na iznošenje njegovih saznanja. Naime, ministar Aleksandar Vulin je samo dan nakon što je Bogdanović govorio za KRIK sazvao konferenciju za medije. Tom prilikom tvrdio je da Bogdanović laže kao i da on nije izneo „ništa novo“.

Iako je za srpsku policiju to praktično značilo da je ceo slučaj zaokružen, Tužilaštvo za organizovani kriminal je, ipak, pozvalo Bogdanovića. Saslušanje koje je trebalo da se obavi dan nakon Šarićevog hapšenja je odloženo za sutra, a naš sagovornik govori o tome šta je moglo da bude razlog toga.

Pročitajte još:

„Niko me nije obavestio šta je razlog odlaganja. Zaključujem da je do toga došlo zbog hapšenja Šarića i njegove kriminalne grupe, pretpostavljam da postoji umešanost te grupe u to što se desilo 2018. godine. Verovatno u razgovorima koji su „razbijeni“ postoje i stvari koje su vezane za Oliverovo ubistvo, smatram da je moje pomeranje bilo da bi se svi oni uhapsili i da se ukrste te informacije“, objašnjava Bogdanović za portal Nova.rs.

Podsetimo, sa Skaj platforme je skinuta cela komunikacija, i prema nezvaničnim saznanjima, reč je o organizovanju nekih ubistava na teritoriji Srbije i Crne Gore. Osim telefona sa Skaj aplikacijom, prema nezvaničnim navodima, Šarić je posedovao satelistke telefone.

Skaj aplikacije je došla u žižu pažnje javnosti, kada je „pao“ klan Belivuk-Miljković, a ključni dokazi su upravo njihove prepiske preko Skaja, gde su otvoreno pisali o najbrutalnijim ubistvima i slali fotografije ubijenih žrtava.

Prema rečima Bogdanovića, postoji mogućnost da je do odlaganja došlo zbog novih saznanja o ubistvu političara Olivera Ivanovića, koja su povezana upravo sa dešifrovanjem poruka sa Skaja.

Podsetimo, Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, za KRIK je ranije ispričao da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića. Gligorijević mu je, kaže, ispričao ko je ubio, ko naredio, a ko je organizovao ubistvo Ivanovića.

Njegov prijatelj ubijen je 2020. od ruke svojih nekadašnjih saradnika – Belivukove grupe u kući u Ritopeku, a njegovo telo su iskasapili i na leđima urezali reč “izdaja” jer su otkrili da se okrenuo protiv njih.

Bogdanović je za KRIK ispričao da je kosovskog političara Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović, kao i da je organizator zločina Milan Radoičić a nalogodavac Zvonko Veselinović.

BONUS VIDEO: Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića: Ko opstruiše istragu?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar