Trivun Ivkovic
Trivun Ivković Foto:Screenshot/Youtube/Jutarnji Program TV Happy

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor do mesec dana Trivunu Ivkoviću, nekadašnjem ozloglašenom upravniku KPZ Sremska Mitrovica, osumnjičenom da je bio posrednik u izdavanju lažnih fakultetskih diploma Univerziteta "Union Nikola Tesla".

Podsetimo, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole i Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su 17 osoba. Među uhapšenima nalazi se i Trivun Ivković, nekadašnji upravnik KPZ Sremka Mitrovica, koji je uhapšen zbog trgovine uticajem.

„Kako se sumnja, u periodu od januara 2020. do marta 2021. godine G. K. je koristeći svoj službeni položaj pribavio drugim fizičkim licima uverenja o stečenom visokom obrazovanju, a pravnom licu imovinsku korist u iznosu od oko 960.000 dinara. Osumnjičene A.K. i M. A. su po nalogu G. K. sačinjavale dokumentaciju neistinitog sadržaja kao da su kandidati zaista položili ispite, iako nisu bili prisutni na ispitima. One su unosile pogrešne datume o upisu kandidata na fakultet i polaganju ispita, kako bi bilo u skladu sa zakonskim propisima o dužini trajanja školovanja“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Pritvor je određen i Ivkovićevim saradnicima G.K. (48), odgovornom licu univerziteta Union – Nikola Tesla zajedno sa N.S. (47) i A.L. (44) koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo trgovina uticajem. Njima je  je određen pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke u postupku a ostali uhapšeni se brane sa slobode.

 

Bonus video: Izjava majke pretučenog medicinara iz Leskovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar