Trivun Ivkovic
Trivun Ivković Foto:Screenshot/Youtube/Jutarnji Program TV Happy

Vest da je u subotu uhapšen Trivun Ivković bivši upravnik KPZ Sremska Mitrovica zbog sumnje da je posredovao u trgovini lažnim diplomama, izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama "njegovih bivših stanara", ali i običnih građana, koji su se osvrnuli na njegovo "gazdovanje" KPZ Sremska Mitrovica, dok je bio na njenom čelu.

Za jedne Trivun Ivković je kontroverzni upravnik koji je u „svom“ zatvoru uspostavio sistem kao u logoru, dok je za druge strogi upravnik koji je držao do discipline. Ipak, mišljenja o njemu su podeljena, a uskoro bi, ako se optužbe za posredovanje u trgovini diplomama potvrde, mogao naći iza rešetaka, i to ni manje ni više nego u zatvoru u kome je gotovo deceniju bio upravnik – KPZ Sremska Mitrovica.

Komentari koji su se pojavili na društvenim mrežama, govori o kakvoj kontroverznoj ličnosti je reč. Zašto su njegove „metode“ u zatvoru bile loše, čini se da je objasnio jedan od naših čitalaca.

„Opšte je poznato da u svakoj državi postoji sudstvo i zakoni po kojima se osuđuju oni koji čine krivična dela, pa ih onda šalju u zatvore na izdržavanje kazni. A u zatvorima postoje pravila koja su određena zakonom o krivičnom postupku. A po tom zakonu nije dozvoljeno batinanje i zlostavljanje osuđenih, a naročito nisu dozvoljena sistematska batinanja, za doručak, ručak i večeru, a ni ubistva osuđenih. To su teška krivična dela i za njih se po zakonu odgovara. Bez obzira da li su žrtve tog sadizma osuđena lica. Jer ta osuđena lica nisu osuđena na sakaćenje, teške telesne povrede i smrt, nego na izdržavanje zatvorske kazne. Da je trebalo da im se to radi, onda bi im sud dosudio takve kazne, ali nije, jer to nije po našim zakonima“, osvrnuo se jedan od komentatora na metode koje je Ivković u KPZ Sremska Mitrovica sprovodio.

Foto:Nova.rs

Jedna od komentatorki rekla je da je bila u KPZ Sremska Mitrovica za vreme dok je Ivković bio na čelu te ustanove.

Foto:Nova.rs

„Često sam odlazila u KPD za vreme vladavine Trive. Klasika bahaćenja Miloševićevih i Mirinih perjanica. Ništa više od proseka. U domu sve štrikalo, kao u vojsci. Naravno, kada ste na takvom mestu doživite raznorazne situacije, rado prepričavam anegdote i tako opet vezano za posao. Nađem se u društvu par čuvara, očajni su. Kažu da masovno napuštaju dom. Zatvorenici ih zlostavljaju, a po pravilnicima i zakonu koje im je donela demokratija pod uticajem nevladinih organizacija, zatvorenici imaju veća prava od čuvara. Koliko god im Triva bio diktator sada bi ga napravili od blata samo da se vrati. Naprosto naša mentalna svest nije dorasla nekom civilizaciskom nivou koji nam namećete. Niste dorasli ni vi drugovi demokrate jer ste je zloupotrebili“, jedan je od komentara.

Foto:Nova.rs

Jedni smatraju da je „ipak ostao dosledan udbaško-socijalističko-julovskoj doktrini i tradiciji, dok se drugi pitaju da li će ići na robiju. Ima i onih koji smatraju da je „komunjara“, „neko koga treba svakodnevno maltretirati, kao što je on u ćelijama maltretirao ljude“.

„Nema, otišao u penziju, dosadno mu. Počeo da gostuje po koje kakvvim emisijama, razvezao jezik. Kad ono međutim..“, jedan je od komentara.

Foto:Nova.rs

„A hvalio se na jednoj televiziji, ne mogu da se setim kojoj, kako je on bio uspešan upravnik. E brzo je dolijao“.

„Došao red da i ti Trivune truneš i zatvoru“.

Foto:Nova.rs

„Kad bi Trivun rekao kome je sve prodao diplomu, ostali bi smo bez skupštine i vlade“

BONUS VIDEO: Zaplena 30 kilograma marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar