Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Suđenje nekadašnjem fudbaleru Nikoli Malbaši optuženom za pokušaj ubistva Igora Neškovića u julu 2020. godine, kada ga je ranio nožem, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 1. april.

Do odlaganja je došlo na zahtev Malbašinog branioca koji je tražio vreme da se upozna sa nalazima sudsko-mecinskog i trasološkog veštačenja koji su tek 11. marta stigli u sud, a danas u predati tužilaštvu i odbrani.

Odbrana je takođe najavila mogućnost angažovanja stručnog savetnika odbrane koji bi mogao da postavlja pitanja veštacima.

Bivši fudbaler se tereti da je sa umisljajem pokusao da ubije Neškovića u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula 2020. godine nožem naneo više teskih telesnih povreda sedeći na suvožačevom sedištu dok je Nešković sedeo na vozačkom sedištu.

Veštak trasolog Miroslav Busavčević na prethodnom sudenju je rekao da prema tragovima krvi koje je veštačio, ranjavanje jedino moglo da se desi na prednjem sedištu automobila – između vozača i suvozača.

Odbrana sa druge strane tvrdi da je ubode zadao nepoznati muškarac koji je sedeo na zadnjem sedištu iza vozača, kao i da je nakon toga pobegao iz automobila.

Na suđenju u maju Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom bivšeg fudbalera tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. julapredao policiji i od tada je u pritvoru.

BONUS VIDEO: Kokain, marihuana i pištolji: Uhapšena dva dilera, zaplenjeno 32kg droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar