Slobodan Milenković Foto:MUP

Slobodan Milenković Senta, načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, čovek koji je otkrio imanje "Jovanjica" i uhapsio vlasnika Predraga Koluviju, ponovo je pozvan na poligraf, iako je isti već prošao. Milenković je tog novembra 2019. pronašao plantažu opojne droge u okolini Stare Pazove, a mesecima unazad meta je napada zbog svog rada zbog čega je ponovo pozvan na ispitivanje, uprkos tome što je navodno pozitivan na koronavirus.

Ipak, to nije sprečilo nadležne u Sektoru za unutrašnju kontrolu (SUK) u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da Milenkovića ponovo pozovu na poligrafsko ispitivanja, iako je isti ranije prošao. On je pozvan, a kako nezvanično saznajemo, pozitivan je na koronavirus.

Advokat Nikola Lakić potvrdio je za naš portal da ima informaciju da je Milenković pozitivan na koronu. Sa druge strane, naš portal pokušao je da proveri od MUP to saznanje, međutim, do objavljivanje teksta nismo dobili odgovor.

Inače, Milenković je, zajedno sa šefom operative beogradske policije Dušanom Mitićem, među prvima ušao na imanje „Jovanjica“ nakon privođenja Koluvije. Obojica inspektora su išla na poligraf po zahtevu Unutrašnje kontrole MUP-a Srbije u januaru 2020. godine u jeku istrage oko slučaja „Jovanjica“, a kako je tada navedeno, prošli su i utvrđeno je da su govorili istinu.

Novi poziv na poligraf je treći put da su od Milenkovića i Mitića tražili poligrafsko ispitivanje, iako je prethodna dva puta tokom testiranja na detektoru laži utvrđeno da inspektori govore istinu.

Pročitajte još:

Ipak, optužbe protiv njih ne prestaju već duže vreme. Napadi su išli toliko daleko da se njima, pre nekoliko meseci, pridružio i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Pokušavaju dva dana da prave od dvojice policajaca heroje. Videćemo šta su oni govorili istinu, a šta nisu, na stvarnom poligrafskom ispitivanju i sa stvarnim poligrafskim pitanjima, iako to nije dovoljno dokazno sredstvo za bilo šta. Tek ćete videti koga je zapravo zvao Koluvija, verujem da će se svi iznenaditi“, rekao je Vučić januara ove godine, aludirajući na navode u medijima da je prvookrivljeni Koluvija, po hapšenju, zvao predsednikovog brata Andreja Vučića, a što je tužilaštvo naknadnim veštačenjem demantovalo.

Podsetimo, direktor policije Vladimir Rebić, načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodan Milenković i šef operative Dušan Mitić nedavno su pozvani na saslušanje zbog slučaja „Jovanjica“ u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Milenković je sin pokojnog Sente Milenkovića, penzionisanog policijskoh generala i dugogodišnjeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika Jugoslave Slobodana Miloševića.

BONUS video: „Jovanjica“ – napoznatija plantaža u Srbiji

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare