Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

Suzana, supruga Gorana Džonića kome se na teret stavlja svirepo ubistvo tročlane porodice Đokić, iznela je niz tvrdnji u korist Goranove odbrane.

Isticala je da o zločinu ne zna ništa, ali da je i dalje u neverici nakon što je njen muž uhapšen zbog ubistva brata od tetke Gorana, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

Kako saznajemo, ona je kazala da je za nestanak Đokića saznala od prijateljice, a da je sve ostalo do nje dolazilo iz medijskih natpisa.

Pročitajte još:

„Posećivali smo jedni druge, a Goran je dolazio kod nas da bi mu moj muž i sinovi zamenjivali gume i zbog sličnih manjih usluga. Bili smo u dobrim odnosima. Mesec dana pre njihovog nestanka moj muž je uglavnom ležao kući, operisao je oko, lošeg je zdravstvenog stanja, ima visok pritisak i dijabetičar je. Noću je izlazio samo na pecanje i uvek je išao kolima. Tog 26. septembra kada je porodica nestala, bila sam u Aleksincu, a on mi je poslao poruku da će ići na pecanje i da će se kasno vratiti kući. Ne znam kada je došao kući, mislim da je bilo dva, tri iza ponoći. Pola sata nakon ulaska u kuću nije legao da spava, mislim da se nije tuširao jer bih ga sigurno čula. Imamo još kupatila u kući ali su sva tokom noći zaključana, u garaži nemamo kupatilo a u Stefanovoj kući ima, ali bojler nije bio uključen. Takođe, nije imao veš ni garderobu kod sebe. Te noći nismo razgovarali ni o čemu“, kazala je Gordana.

Objasnila je da se njen muž nije neuobičajeno ponašao ni kada su tela porodice pronađena.

Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

„Bila sam u Stojankinoj kući radi priprema za sahranu a Goran je dolazio i odlazio, ništa nije bilo sumnjivo. Jednom je davao iskaz u policiji, ne znam da li je to bilo pre ili posle pronalaska tela. Sa Goranom sam bila tog 20. oktobra u Aleksincu kada su nas zaustavila dva policajca i rekla da ja sednem u jedan a on u drugi auto. Na putu do Moravca videla sam mnogo policije. Odveli su me do Stefanove kuće, ali ja nisam imala ključ, pa su me doveli do naše kuće. Kazali su da će se vršiti pretres jer navodno Stefan drži neko oružje. Te noći sam saznala da je Goran osumnjičen za ubistvo, svi smo bili u neverici i danas smo“, kazala je žena sumnjičenog.

Isticala je da ne zna da je Goran imao još neko oružje osim onog koji je ranije legalno posedovao.

Goran Džonić, porodica Đokić, Djokić, tužilaštvo, sud, policija
Foto: Miljana Isailović/Privatna arhiva/Nova.rs

„Znala sam za taj pištolj od pre i ni za kakav drugi, znam da ga je vratio policiji. Nikada nisam primetila da ga je čistio“, naglasila je Suzana.

Rekla je da Goran nije imao motiv za ubistvo.

„Nismo bili u lošoj finansijskoj situaciji, sinovi imaju svoja primanja, a mi oko sedamdesetak hiljada. Goran je uzimao kredite i pozajmljivao novac od rođaka, trebalo je da ga vrati, zato je podigao kredit nedavno. Zarađivao je dobro od popravki jer je veoma umešan“, objasnila je Suzana.

Advokati braće Milošević, osumnjičenih da su takođe učesvovali u ubistvu Đokića prigovorili su njenom iskazu s obzirom na to da je ona muža tri puta posetila u zatvoru pa je imala mogućnost da svoj iskaz prilagodi njegovoj odbrani.

Pročitajte još:

Danas je saslušan i Momčilo Aritonović, otac ubijene Gordane. Čovek se pred tužilaštvom rasplakao.

„On se pridružio krivičnom gonjenju i kazao da želi da se sazna cela istina oko ubistva“,navode naši izvori.

Svedočio je i Zoran Stojković, kum porodice Đokić koje je negirao da je on imao bilo kakve veze sa Miloševićima. Istu izjavu je dao Muamed Totaj, školski drug Đokića i Džonića koji je istakao da nije primetio da je između braće bilo nesuglasica. Saslušan je i Goran Milivojević koji je kod Đokića menjao novac.

Sledeće nedelje će biti saslušano još svedoka a trebalo bi da počnu da pristižu i rezultati veštačenja.

Da podsetimo, porodica Đokić ubijena je 26. septembra a za njihovu smrt osumnjičen je Goran Džonić. Pod istom optužbom uhapšeni su i njegovi sinovi Milan i Stefan kao i braća K.M. i K.M. iz Moravca.

BONUS VIDEO: Privođenje Suzane Džonić, supruge osumnjičenog Gorana Džonića

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar