Foto: Milan Maricic/ATAImages

Matej Periš sahranjen je danas na groblju Lovrinac u rodnom Splitu, a ispraćen je uz pesmu Olivera Dragojevića "Moj lipi anđele". Posle pogreba održana je misa u crkvi Svetog Marka.

Beograđani su se okupili večeras nešto posle 18 časova na Savanovi, gde je Matej Periš nestao pre pet meseci, kako bi mu odali počast.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Građani su upalili sveće i pustili crvene i bele balone niz reku.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

*

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Od Mateja će se večeras u njegovom gradu oprostiti prijatelji i porodica. Naime, kako je objavila Slobodna Dalmacija, na splitskoj Rivi biće organozivan oproštaj od preminulog mladića. Prijatelji su naveli da Mateja žele da isprate dostojanstveno, u nadi da će zauvek biti među njima i gledati ih s nekog boljeg i lepšeg mesta.

„Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti“, kazao je jedan od Matejevih prijatelja u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Mateju u čast napraviće špalir s brodovima u blizini trajektne luke, a brodovi će zatrubiti u znak poslednjeg pozdrava.

Podsećamo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama.

Telo nestalog mladića pronađeno je u Dunavu na Adi Huji 18. maja.

***

BONUS VIDEO: Izjava oca Mateja Periša 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare