Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Teško je rečima da se opiše koliku tugu i bol u ovim trenucima oseća porodica tragično preminulog Mateja Periša (27). Zato je i razumljivo što je njegov otac Nenad Periš zamolio medije i javnost da se suzdrže od dolaska na sahranu njihovog voljenog sina i brata.

Ipak, svi oni koji osećaju da žele da se oproste od mladog Splićanina čija je nesrećna sudbina ujedinila region moći će to da učine u ponedeljak uveče u centru grada.

Naime, kako piše Slobodna Dalmacija, njegova ekipa, koleginice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita.

S porukama, koje će raznežiti i ona najtvrđa srca, kao i bakljama, pripremaju špalir s brodićima u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu „ultimu partenzu“ (poslednji polazak).

Na ovaj simboličan način, drugari žele da odaju počast Mateju, a sve bi trebalo da se odvija sutra predveče nakon što sunce zađe. Ovim će tako od Periša moći da se oproste svi njegovi sugrađani, koji su sa strepnjom i nevericom, ali i nadom, proteklih pet meseci iščekivali ishod potrage za Splićaninom, koji je inače radio kao skiper.

Foto: MUP Hrvatske/Privatna arhiva

„Osetili smo da to treba da učinimo, a sigurni smo da bi i on to voleo nakon hiljada i hiljada poruka i lepih reči koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani širom zemalja regije. Svako ko želi neka sutra predveče dođe u grad. Želimo da ga dostojanstveno ispratimo, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo mogli da poželimo. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti“, rekao je jedan od prijatelja Mateja Periša.

Podsetimo, Splićanin Matej Periš, čije telo je pronađeno na Adi Huji 18. maja, biće sahranjen sutra na groblju Lovrinac u rodnom Splitu.

Nenad Periš zahvalio je svima na podršci koju su mu pružali tokom svih ovih pet meseci, te uputio molbu medijima, ali i javnosti, da sahrana njegovog sina bude tiha i u krugu najbliže porodice i prijatelja.

On je ovom prilikom zamolio javnost da pokaže razumevanje za ove molbe kako bi se intimno i lično oprostili od člana svoje porodice.

„Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da zbog veoma teških trenutaka za mene i moju porodicu se suzdržite od bilo kakvog medijskog praćenja sahrane našeg Mateja, i događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje porodice zahvaljujem“, napisao je on u pomenutoj poruci.

***

BONUS VIDEO: Ispraćaj tela Mateja Periša iz Beograda na put za rodni Split

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar