Matej

Telo 28-godišnjeg Splićanina Mateja Periša izvučeno je prošle nedelje iz Dunava kod Ade Huje u Beogradu, a i dalje nije poznato pod kojim se okolnostima mladiću izgubio trag u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Obdukcija je pokazala da je nedvosmisleno reč o Perišu, a brojna pitanje i dalje su misterija za javnost Srbije, poput toga zbog čega je mladić izašao iz kluba “Gotik” kobne večeri, zašto je trčao ulicama i pokušavao da zaustavi taksi, ali i kako je njegov telefon davao signal dva i po sata nakon što je poslednji put viđen.

Od Mateja se u petak oprostio Beograd, a ovaj slučaj jednako je potresao i srpsku i hrvatsku javnost, koja je danima, nedeljama i mesecima čekala bilo kakvu informaciju o tome šta se kobne večeri desilo nestalom mladiću i kako je moguće da nema ni traga od njega.

Ipak, i sa pronalaženjem Matejevog tela, brojna pitanja u vezi sa ovim slučajem ostala su bez odgovora.

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Najpre, šta se desilo kobne večeri u klubu “Gotik” i zbog čega je Matej izašao iz lokala, a potom krenuo da trči ulicama.

Neoglašavanje prijatelja

U klubu se nestali Splićanin provodio sa društvom sve dok nešto posle ponoći naprasno nije izašao iz lokala, zatim krenuo da trči ulicama, sve do kafića „Savanova“, gde su ga usnimile kamere kako se spušta do Save. Matejevi prijatelji su saslušani u policiji, međutim, njihovi iskazi nisu doprineli tome da se ustanovi zbog čega je napustio klub, a nakon čega mu se izgubio trag.

Pročitajte još:

Ni srpska ni hrvatska javnost do danas nisu dočekale da se bilo ko od Matejevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u „Gotiku“, oglasi javno. Za nekoliko meseci potrage, nijedan od njih nije dao izjavu za medije, kojom bi objasnio šta se dešavalo kobne noći u „Gotiku“.

Matej je kobne večeri, od „Gotika“ do pontona kod restorana „Savanova“ trčao više od pet minuta. Tokom trčanja pokušao je da zaustavi taksi vozilo, međutim, vozač je nakon nekoliko sekundi razgovora nastavio dalje.

Zbog čega je Matej trčao i zašto je pokušavao da zaustavi taksi, i dan danas su nepoznanice.

Signal telefona kod Velikog ratnog ostrva

Takođe, i telefon Mateja Periša u jednom trenutku bio je prava enigma. Matej je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, u Beton hali, a poslednji put, signal mobilnog telefona lociran je u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Prema informacijama iz medija, bazne stanice locirale su signal mobilnog telefona prvo kod „Savanove“, a tek kasnije i kod Velikog ratnog ostrava.

Veliko ratno ostrvo
Foto: Vesna Lalic/Nova.rs

Interesantno je da je signal lociran dva i po sata nakon što je Matej poslednji put viđen, i to kako se spušta stepenicama do Save. Inače, Matejev telefon je pronađen kad i njegovo telo, a nalazio se u džepu farmerki nestalog mladića. Zasad nije poznato da li će policija moći da izvuče podatke sa Matejevom telefona, s obzirom da je duže vreme proveo u vodi.

Prema saznanjima lista Nova, policija u prethodnom periodu nije uspela da skine sve podatke sa Matejevih aplikacija – Vajbera i Vac apa, jer se podaci nisu skladištili na klaudu (memoriji).

Poslednji snimak

Možda najveća enigma celog slučaja jeste poslednji snimak na kojem je Matej. Reč je o snimku na kome se vidi kako Periš dolazi do restorana „Savanova“ i stepenicama silazi niz ponton do Save. Ovo je ujedno poslednji snimak na kojem se vidi Matej živ. Njega više nije snimila nijedna kamera u okruženju, te se pretpostavlja da je Matej ušao u reku. Zbog čega bi mladić ušao u reku i to krajem decembra, obučen, nije jasno. Odgovora na ovo pitanje ni dan danas nema.

Takođe, tokom istrage objavljen je snimak i na kome se vidi kako neko pliva Savom, do danas nije utvrđeno da li je bila reč o Splićaninu i zbog čega bi to radio krajem decembra.

Pročitajte još:

Podsetimo, za Matejem se tragalo mesecima, sve do prošle nedelje kada su mornari uočili njegovo telo u Dunavu. Njemu se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba „Gotik“ u kome se provodio sa prijateljima. On je usnimljen kako trči ulicama, zaustavlja taksi, sve do trenutka kada se spušta stepenicama do reke Save. Ujedno, to je poslednji put kada je usnimljen na kamerama

BONUS VIDEO: Beograđani se opraštaju od Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar