Foto: Profimedia

Pripadnici Specijalnog tima policije uhapsili su prekjuče u Podgorici državljanina Srbije Srđana Vušurovića, koji se sumnjiči za planiranje likvidacija.

On je sinoć saslušan u specijalnom tužilaštvu gde je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret i optužio policiju da su ga tukli kako bi iznudili priznanje. Zbog toga je tražio da u tužilaštvo dođe neko iz Ambasade Srbije kako bi bio siguran da će tužilac konstatovati povrede.

Iz srpske ambasade Danu je nezvanično saopšteno da su pozvani sinoć u tužilaštvo tim povodom, ali da ne mogu da iznose detalje jer im je predočeno da se radi o predmetu sa oznakom tajnosti.

Vušurović je sinoć oko 21 sat bio i u Urgentnom centru gdje je lekar sačinio izvještaj, a, prema nezvaničnim saznanjima, imao je povrede ispod očiju u vidu podliva. Nije poznato da li je povrede zadobio u policiji kako to on tvrdi, ili ranije.

Prema saznanjima Dana, policija je dobila dojavu da se ispred zgrade u blizini Vezirovog mosta, u kojoj živi osoba za koju se veruje da je bila meta, nalazi sumnjivo lice. Pripadnici specijalnog tima su odmah došli i legitmisali mlađu osobu koja je kod sebe imala dokumenta na ime Srđana Vušurovića. Oduze li su mu torbicu i pronašli pištolj bez fabričkog broja.

Spuž zatvor
Foto: N1

Nekoliko minuta kasnije tuda je prošao i mladić koji je navodno trebalo da bude likvidiran. Vušurović je upravo u tim momentima uhapšen, a pripadnici policije su se uputili ka štek stanu gde je boravilo ovo lice za koje se veruje da je blizak škaljarskom klanu.

Tokom saslušanja u policiji Vušurović je rekao da nema veze sa planiranjem ubistava kao i da ne poznaje mladića koji je, prema sumnjama policije, trebalo da bude meta. Dan kasnije je predat specijalnom tužiocu, a saslušanju je pored branioca prisustvovao i specijalni tužilac Saša Čađenović.

Pošto se radi o tajnoj istrazi, sinoć nije bilo moguće dobiti više informacija o tome šta se sve stavlja na teret osumnjičenom, osim pokušaja ubstva i nedozvoljenog držanja oružja. Kroz ranije aktivnosti usmerene protiv suprotstavljenih članova organizovanih kriminalnh grupa, kriminalistička policija je sa organizacionim jedinicama Uprave policije i tužilaštvima, sprečila izvršenje većeg broja „likvidacija”, nešto više od 44 planirana ubistva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)