Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Na osnovu optužnice koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih navodnih pripadnika njihove kriminalne grupe, a do koje je došao naš portal, može se videti da su dvojica optuženih radila u okviru javnih preduzeća u Pančevu, a dvojica u okviru Ministarstva pravde. Kako su usklađivali "redovan" posao i dilovanje droge, odnosno ubijanje, po svemu sudeći, otkriće suđenje koje se u narednim mesecima očekuje.

Naime, jedan od optuženih, Nebojša Janković (50), koji se tereti da je pratio, javljao kretanje i namamljivao oštećene,
da bi ih potom otimali, mučili, ispitivali, te na kraju ubijali, bio je do marta 2019. godine zaposlen u Centralnom zatvoru, dok je njegova vanbračna supruga zaposlena u JKP „Vodovod i kanalizacija“. Da je svoj „vanredni“ posao, prema sumnjama tužilaštva, znao dobro da sakrije pokazuje podatak da nikada nije osuđivan.

Janković se na saslušanju branio ćutanjem.

Pored njega, Filip Ivanovski (30) zaposlen je u unutrašnjoj kontroli JKP Pančevo a tereti se za neovlašćeno držanje, razmenjivanje, pakovanje u manje pakete i stavljanje u promet opojne droge. ali i da je, po sumnjama tužilaštva, zajedno sa drugim optuženima, pratio ljude za koje su smatrali da pripadaju suparničkom klanu, i da su uz primenu sile otimao mučio i ispitivao kako bi iznudio informacije po čijem nalogu rade. Takođe, on je kao i Janković – neosuđivan.

Ivanovski se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a 15. jula je rekao da ne poznaje oštećenog, niti da je učestovovao u bilo kom krivičnom delu, ali i da ne zna šta se dogodilo i zašto se to njemu stavlja na teret. Takođe je rekao da nije čuo ni za jedno navedeno ime i da ne zna ko mu smešta. Takođe, kazao je da drogu prezire, da sa njim nikada nije radio niti konzumirao, te da poznaje dvoje – troje ljudi sa utakmice.

Na poslovima unutrašnjeg obezbeđenja lica lišenih slobode u Ministarstvu pravde, radio je i Željko Kojić (42), takođe neosuđivan, koji se sumnjiči da za neovlašćeno držanje i nošenje vatrenog oružja i municije za potrebe pripremanja
i izvršenja krivičnih dela.

Kodžić je nakon hapšenja izneo odbranu i naveo da je nešto pronađenog oružja njegovo, a nešto od drugara, i da nije ima čitač da proveri oružani list ali da nikada nije uzeo oružje koje je nelegalno ili bez serijskih brojeva. Rekao je da se popravkom bavi od srednje škole i do detalja opisao koje je sve oružje uzimao i „popravljao“.

Vladimir Grek (37), koga je Marinika Tepić označila nakon hapšenja Belivukove grupe kao organizatora bakljade u Pančevu, zaposlen je u JKP „Higijena“ Pančevo, a osuđivan je dva puta zbog trgovine narkoticima a protiv njega se vodi postupak i za nasilničko ponašanje. Na saslušanju se branio ćutanjem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare