Marko Miljković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) sprovodi istragu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, ali i njihovih supruga i drugih lica zbog sumnje da su prali novac stečen iz krivičnih dela, a reč je je o nekretninama, automobilima i luksuznim satovima. Kako saznajemo, jedan od spornih ručnih satova je i Miljkovićev “roleks kristofer”, čija je vrednost 1.919,343 dinara, a prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je na saslušanju tvrdio da ga je dobio od Aleksandra Papića.

Steganović i Papić, Foto:KRIK/facebook

Naredba o sprovođenju istrage za pranje novca usmerena je ka sedam osoba – Belivuku, Miljkoviću, njihovim suprugama Bojani Belivuk i Tanji Miljković, zatim ka Ivanu Filipovskom, Snežani Đorđević i Mariji Milutinov.

Interesantno je da su krivična dela izvršena u periodu pre 2019. godine, te se tvrdi da su pomenute nekretnine, ali i predmeti kupljeni od novca stečenog iz kriminalnih aktivnosti koje su Belivuk i Miljković vršili kao navijači FK “Partizan”.

Pročitajte još:

Zaplenjeni su satovi velike vrednosti, a jedan od njih je, a kako je to tvrdio Miljković nedavno na saslušanju, dobio na poklon od Papića, koji je ranije slovio za bliskog saradnika ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

“Reč je o satu marke “roleks kristofer”, koji je vredan 1,9 miliona dinara. Miljković je na ranije saslušanju u tužilaštvu pitan o pomenutom satu, na šta je on rekao da ga je dobio od Aleksandra Papića i to kao poklon za stvari koje je učinio za njega”, kaže izvor našeg lista.

Kako nezvanično saznajemo, reč je o satu koji je navodno dobio prošle godine.

“Miljković je sat dobio juna prošle godine na poklon, a o čemu govori i činjenica da je na njemu i posveta. Na poleđini sata napisano je “Za brata””, dodaje naš sagovornik.

Miljković je aludirao na Aleksandra Papića, nekada bliskog saradnika ministra odbrane, ranije policije. Upravo Stefanović je pre nekoliko meseci optužio Papića da je sarađivao sa grupom Belivuk-Miljković.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Ministar je na konferenciji početkom oktobra, sazvanu kako bi odgovorio na optužbe bivšeg pripadnika MUP Ilije Milačića koji je izjavio da je za vreme mandata Stefanovića u MUP znao za kuću u Ritopeku u kojoj su se dešavala monstruozna ubistva, ali da je tadašnji ministar policije na neki način zaustavio tu istragu.

„Osuđeni bivši pripadnik MUP Ilija Milačić izrekao je brutalne laži. Belivuka i bilo kog člana klana nisam nikada upoznao, ni lično ni preko posrednika ga nisam kontaktirao. Zašto se pokreće hajka? Oni koji jesu imali kontakte sa njim, sedeli u beogradskim kafićima, održavali komunikaciju „Skaj aplikacijom“, pokušavaju da sakriju svoju krivicu i prebace na sve druge samo da oni ne odgovaraju. Radi se pre svega o Aleksandru Papiću, za kog sam utvrdio da čovek pokušava da mi bude blizak da ostvari svoje ciljeve“, rekao je tada ministar na konferenciji.

Stefanovićeva uzdanica

Inače, Aleksandar Papić je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS). U žiži javnosti se našao pre nekoliko meseci kada je na sednici odbornika Srpske napredne stranke opštine Zvezdara, na opšte zaprepašćenje svih, glasao za smenu Stefanovića.

Pomenuti potez bio je u krajnju ruku nesvakidašnji, jer je Papić važio za jednog od najbližih saradnika Stefanovića.

Nebojša Stefanović na sajmu naoružanja Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stefanovićeva uzdanica, kako je nazivan, proteklih godina viđan je uvek tik uz Stefanovića, tada ministra policije. Tako se mogao videti u Stefanovićevoj blizini na gotovo svim zvaničnim proslavama MUP-a, poput Dana policije 2018, ili na stranačkim susretima u Beogradu.

Pročitajte još:

Okrivljeni-saradnik opisao čoveka s naočarima

Inače, prezime Papić pominje se u delu transkripta razgovora članova ove kriminalne grupe u optužnici koja je pre nekoliko meseci podinuta protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Najpre se spekulisalo da je reč o Goranu Papiću, nekadašnjem zameniku načelnika SBPOK, međutim opis koji je dao okrivljeni-saradnik ne potvrđuje te sumnje.
„Postoje audio snimci telefonskih razgovora između izvesnog Papića i članova grupe, postoji i video-snimak na kom se navodno vidi ko dolazi u takozvani bunker na stadionu i imamo izjavu okrivljenog Bojana Hrvatina koji izvesnog Papića opisuje kao čoveka sa naočarima i visokim zaliscima“, rekao je ranije advokat Branislav Tapušković, koji zastupa Gorana Papića.

Podsetimo, protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Mijkovića vode se dve istrage. Za jednu je podignuta optužnica i terete se za najteža krivična dela, među kojima su i ubistva, a za drugu – pranje novca, istraga je još uvek u toku.

Miljković je zbog zločina koje je činio dobio nadimak „Mare mesar“, s obzirom da su žrtve nakon likvidacija sečene na delove, a potom stavljane u mašinu za mlevenje mesa.

BONUS video: Vraćanje Belivukovog BMW-a u garažu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare