Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević zvani Spale, koji su bili deo ozloglašenog kriminalnog klana, glavni su aduti tužilaštva na predstojećem suđenju, a optuženi nameravaju da na sudu poljuljaju njihov kredibilitet.

Pripremno ročište u postupku protiv kriminalnog klana Belivuk-Miljković zakazan je za 8. mart, a dva glavna dokaza tužilaštva protiv pomenute grupe biće upravo Hrvatin i Spasojević.

Obojica su pripadnici uhapšene grupe i učestvovali su u najmonstruoznijim zločinama, koji se klanu Miljković-Belivuk stavljaju na teret.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Obojica su bili pripadnici uhapšene grupe i učestvovali su u najmonstruoznijim zločinama, koji se klanu Miljković-Belivuk stavljaju na teret. Tokom istrage oni su pristali da s tužilaštvom sklope sporazum o svedočenju, na osnovu kog će svedočiti protiv ostalih okrivljenih u zamenu za blaže kazne.

Kako saznaju novine “Nova”, vođe klana već se uveliko pripremaju odgovor na svedočenje svojih bivših saradnika, a taktika koju su pripremili, mogla bi ozbiljno da poljulja kredibilitet njihovih iskaza.
“Planirali su da javno u sudnici iznesu detalje u vezi sa zdravstvenim stanjem obojice svedoka, što bi u stratu moglo da izazove sud da ne prihvati njihove iskaze I ne ceni ih prilikom donošenja odluke.

Za tužilaštvo to može biti problematično, jer su pored dokaza prikupljenih iz skaj aplikacije, iskazi Hrvatina i Spasojevića ono na čemu počiva optužnica”, kazao je za “Novu” dobro obavšten izvor.

Šta je govorio Hrvatin

Podsetimo, Hrvatin je ranije ispričao da je prisustvovao ubistvu trojice mladića i zatražio da u postupku dobije status okrivljenog-saradnika. On je ranije u tužilaštvu ispričao da je u zatvoru u kojem je služio kaznu zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, i u kome je bio od 2007 do 28. maja 2020., upoznao Miloša Budimira, jednog od opuženih, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom.

Pročitajte još:

On je ranije u tužilaštvu ispričao da je u zatvoru u kojem je služio kaznu zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, i u kome je bio od 2007 do 28. maja 2020., upoznao Miloša Budimira, jednog od opuženih, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom.

Istakao je ranije pred tužiocem da je svedočio ubistvu Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Hrvatin je imenovao sve članove grupe koji su učestvovali u likvidacijama i rekao da su Belivuk i Miljković bili vođe, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

„Lazar(Vukićević) je isto veče kada je i otet ubijen, a sutradan je rešeno njegovo telo“, pričao je Hrvatin i zatim opisivao kako su sklanjali tela koja su samlevena završavala u Dunavu. Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića. Prvo su ga naterali, kako je rekao, da ostavi otiske na pištolju iz koga je bio plan da se puca na kuću Budimira, pa da posle tvrde kako se Radojević zbog toga sakrio“, deo je svedočenje Hrvatina.

Foto: Printscreen/Pink, MUP

„Nakon toga, Zdravka smo spustili u bunker (skrovita prostorija u garaži u Ritopeku) i tu ostajemo Miloš Budimir, Veljko Belivuk i ja. Katona (Miljković) je u jednom trenutku došao ponovo…“, pričao je Hrvatin i podrobno opisao kako je lično Belivuk sekirom ubio Radojevića.

Pročitajte još:

Ko je Spale

Sa druge strane, novi okrivljeni-saradnik je Spasojević. Spasojević, poznatiji kao Spale, u početku je pominjan kao osoba koja je bila zadužena za pranje novca za kriminalnu organizaciju, ali tokom istrage se utvrdilo i da je učestvovao u surovim likvidacijama..

Spasojević se tereti za učestvovanje u ubistvu Aleksandra Gligorijevića, koje se odigralo na jeziv i surov način, a razlog je navodno bila osveta.

Takođe, on se tereti za ubistvo Gorana Veličkovića, kojeg su na njihov već uvežban način namamili, navodno radi dogovora o prodaji oružja, a zatim ga svirepo ubili.

Kupio kombinezone i macole

Spasojević je učestvovao i u ubistvu Gorana Mihajlovića, koje je naknadno dodato na spisak žrtvi klana Belivuk-Miljković. Za Mihajlovićem se tragalo od 2019. godine.

Kako navodi tužilaštvo u nalogu za sprovođenje istrage, Belivuk je navodno Spasojeviću dao novac i rekao mu da kupi radne kombinezone, čizme, kape, najlon, kabl, lanac, rukavice, čekiće, macole i korišćene automobilske gume i ne manje od 40 džakova ćumura.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram