Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Advokat Goran Petronijević i bivši sudija Novica Peković koji su pretučeni noćas u Beogradu, u kafiću u Njegoševoj ulici, napadnuti su najverovatnije, kako saznaju reporteri portala Nova.rs na licu mesta, zbog toga što je grupa pijanih gostiju pomislila da su njihovo skandiranje i buku policiji prijavili upravo njih dvojica.

Naime, kako su ispričali očevici ovog događaja, grupa od šest mladića sedela je u kafiću „Caffe Bašta“, gde su u vidno alkoholisanom stanju galamili. Navodno su počeli da skandiraju uvredljive poruke za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U kafiću su bili nekoliko sati, da bi nakon toga, upravo zbog skandiranja, buke i glasne muzike došla policija. Desetak pripadnika policije legitimisalo je prisutne goste i konobare, a pored regularne policije, bila su i pripadnici Komunalne milicije, kao i jedan „uviđajac“.

„Ovde je veoma često bučno i nakon ponoći, zbog čega iz okolnih zgrada, uglavnom penzioneri, gotovo uvek pozovu policiju kako bi ugasili muziku. Ovde su grupisana četiri kafića, međutim oni su sinoć bili gotovo prazni. Napadači su sedeli u „Caffe Bašta“, gde nikada ranije nije bilo incidenta i skandirali su „Vučiću pederu“ i slične parole“, kaže jedan od očevidaca.

Policija je pogasila muziku, „smirila“ ovu grupicu,, a vlasnici kafića krenuli su da „rasteruju“ goste. Pošto se sve vratilo u normalu, pripadnici MUP su se udaljili sa lica mesta, dok su se huligani polako spremali da krenu.

Kafić gde su sedeli napadači i deo kafića gde su sedeli Petronijević i Peković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Momci su bili vidno pijani. Krenuli su da izlaze iz bašte kafića, ali su odjednom naglo skrenuli i krenuli da se spuštaju niz stepenice. Pomislili su da su policiji buku prijavili upravo advokat i bivši sudija, koji su sedeli desetak metara dalje, u drugom kafiću. Ne znam da li su ih poznavali, ali zaleteli su se prema njima i počeli su da ih tuku“, ispričao je za Nova.rs očevidac ovog događaja.

Nastao je haos, u kome su Petronijević, poznat po tome što je branio između ostalih i Radovana Karadžića, Svetlanu Ražnatović i Legiju, i bivši sudija Peković, koji je smenjen sa funkcije sudije zbog korupcije, izvukli deblji kraj. Mladići su, kako saznajemo, bili ubeđeni da su upravo oni prijavili policiji skandiranje.

Međutim, kako Nova.rs nezvanično saznaje, buku je prijavilo nekoliko komšija iz okolnih zgrada, a pretučeni sa tim nisu imali nikakve veze.

Neposredno nakon incidenta, priča očevidac, „došli su svi živi iz policije“, jer su čuli o kome se radi.

„Odmah nakon incidenta došla je hitna pomoć i policija koji su odmah krenuli sve da nas ispituju. Ušli su u sve kafiće i povadili video snimke sa nadzornih kamera. Uviđaj je trajao sigurno do dva sata iza ponoći“, rekao je jedan od prisutnih.

Petronijević i Peković primljeni su u Urgentni centar, gde su im kontatovane teške telesne povrede. Oni su, prema saznanjima Pinka, naveli i da ne poznaju napadače.

Zbog nasilničkog ponašanja, odnosno napada na advokata Gorana Petronijevića i bivšeg sudije Novice Pekovića, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog policiji kojim je određeno zadržavanje za A.U., Đ.N., M.B., i V.M.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare