Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kosana G., baka Lane J. (32), ispred čije je porodične kuće pronađeno telo njene tek rođene bebe, ispričala je za Nova.rs da nije ni znala za unukinu trudnoću.

„Videle smo se pre desetak dana, dolazila je sa decom kod mene. Ona je inače malo krupnije građe, pa nisam ni primetila da je trudna. Verujte mi da niko nije znao. Za te strašne vesti sam čula od ćerke. U šoku sam.“, navela je potresena starica za naš portal.

Kako dodaje, njena unuka ima dva deteta sa dva različita muškarca, pa misli da joj treće nije trebalo.

„Stariji dečak ima oko šest godina, a devojčica nepunih dve godine. Treće dete joj nije uopšte trebalo, ali ni ovo nije rešenje. Ni njena majka, moja ćerka nije znala. Ne znam kako je uspela da sakrije sve od nas“, zaključila je baka Kosana.

U Zmaj Jovinoj ulici, gde je i pronađeno telo bebe, komšije ne mogu da se oporave od šoka.

„Niko nije ni primetio da je trudna, vešto je to sakrivala. Nema nekoliko dana kako sam joj rekla da mora da smrša, a ona mi je rekla da je počela sa nekom dijetom. Nisam ni naslutila da je trudna, a kamoli da joj je blizu termin za porođaj“, navodi komšinica za naš portal.

Kako dodaje, među komšilukom se pronela neverica da je dečak koji je pronađen bez znakova života u kutiji, umotan u ćebe i plastični bazen, rođen mrtav.

„Iskreno, niko ne veruje da je to dete rođeno mrtvo, već mislimo da kada se sama porodila u kući, a taj muškarac čije je, nije želeo da ga prihvati i zbrisao u Nemačku, Lana ga je ostavila verovatno da premine. Ona je zdrava i jaka žena, što bi se njeno dete mrtvo rodilo?“, navodi naša sagovornica.

Kako dalje kaže, kada je videla inspektore, prvo je pomislila da je neko namestio Lani neko zlodelo.

„Znate, tu dolaze svako veče nova kola, neki muškarci. Svako veče, neko drugi i neko nov. Dođu, prođu, odu. Iskreno, pomislila sam da joj je neko možda ubacio neku drogu pa da je ocinkario policiji. Ni na kraj pameti mi nije bilo šta se zaista događa“, zaključila je ova meštanka Čente.

Duška Popović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Duška Popović koja živi preko puta porodične kuće gde se sve odigralo, za naš portal ispričala je i da je Lanin otac, Mile, savetovao ćerku da ne rađa više decu jer se sama brine o njima.

„Prvi partner je nije prihvatio, drugom brane roditelji da je oženi. Lana i njena deca žive od socijalne pomoći u ovoj staroj, dedinoj kući. Pričala sam Miletu da treba da joj ugrade spiralu jer ona nije baš dobrog mentalnog zdravlja, i on joj jeste zapretio da će zvati Centar za socijalni rad, ali eto, vidite i sami šta se dogodilo. Verujem da su ta deca sada i smeštena u Centar“, kaže Duška za Novu.rs

Kako dalje dodaje, najviše joj je žao upravo Laninog oca.

„On je mučenik prošle godine šlogirao, ostavila ga je i žena. Brinuo se o ćerki, ali nije ni on mogao sve sam. Radio je u PKB, a sada radi danonoćno kao portir. Sve što zaradi pomaže ćerki, prehranjuje ih. I on ne zna šta će više da radi od muke“, kaže komšinica Dušanka i sams neverujući šta ih je zadesilo.

Podsetimo, beba je rođena u subotu 3. septembra, a uzrok smrti biće tačno utvrđen obdukcijom na koju je poslato telo novorođenčeta. Muška beba pronađena je ispred kuće u Čenti i to bez znakova života.

Pročitajte još:

Za celu nesreću se saznalo kad je Lani J., koja se sama porodila kod kuće, prethodno krijući trudnoću jer ga otac deteta nije želeo, pozlilo u autobusu. Ona je u autobusu bila sa svojom decom koje je vodila na kontrolu kod lekara u Beograd. Na putu za Beograd, ženi je krenula pena na usta, a kada je zbrinuta u zdravstvenu ustanovu, konstatovano je da se dan pre toga porodila. Tada je i sama priznala šta se dogodilo i gde je dete.

VIDEO: Zgrada sa koje je pao desetogodišnji dečak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar