Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Komšije Lane J. (32), čija je mrtvo novorođenče pronađeno ispred kuće u Čenti kod Zrenjanina, i dalje su vidno uznemireni povodom tragedije koja se dogodila u njihovoj ulici. Ističu da se nadaju da će policija ceo slučaj rasvetliti i dodaju da se u Laninoj porodici nedavno dogodila još jedna nesreća.

Ekipa portala Nova posetila je ovo mesto, a meštani Zmaj Jovine ulice, gde je i pronađeno telo tek rođene bebe navode da je Lana pomalo bila neodgovorna majka.

„Pre nekoliko nedelja, kada sam se vraćala od lekara, prolazeći pored njenog prozora videla sam ovo mlađe dete, devojčicu, kako se naslanja na mrežu i okvir od prozora. To je sve staro, trulo. Uplašila sam se da će propasti i pasti na ulicu, možda i nastradati. Odmah sam počela da dozivam Lanu, ali nje nigde nije bilo. U nekom trenutku se samo pojavila i rekla da je spavala, uzela ono detence i vratila se u krevet“, navodi meštanka Čente.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako dodaje, upravo Lanina nemarnost pre nekoliko dana mogla je koštati života njenu ćerku.

„To kada je išla za Beograd, i kada joj se slošilo, zapravo je vodila ćerkicu kod lekara na previjanja. Pre nedelju i po dana je, dok je Lana spavala, devojčica koja ima svega godinu i po dana gurnula prstiće u utičnicu. Njen vrisak probudio je Lanu, a dete je palo u nesvest“, šokirano prepričava komšinica.

Pročitajte još:

Majka je držeći besvesno dete izletela iz kuće i vapila za pomoć.

„Urlikala je: „Pomozite, dete mi je izdahnulo“. Sreća je da je jedna komšinica bila ispred njihove kuće i odmah je počela da daje veštačko disanje detetu i održava ga u životu dok nije došla Hitna. Dete ima opekotine po celim rukama. Tada je tragedija u sekundama izbegnuta“, zaključuje naša sagovornica.

VIDEO: Slučaj dadilje iz Kruševca: Šta je pokazala „otmica“ deteta?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar