Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Policija u Novom Sadu uhapsila je D.M. (39) i D. M. (36) iz Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, odnosno da su 3. avgusta "molotovljevim koktelom" zapalili parfimeriju u ovom gradu.

D. M. (39) je izazvao požar u parfimeriji Tiffany shop u Primorskoj ulici u Novom Sadu, a D. M. (36) ga je dovezao na lice mesta, piše Blic.

Obojica su zadržana do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, Osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

U trenutku incidenta, u parfimeriji su bile radnice koje su neposredno nakon požara ispričale da se „sve desilo u sekundi“.

Radnica Bojana Mikalački koja je u tom momentu izlazila iz magacina prvo što je pomislila je kako što pre mora izvući sebe i koleginicu Svetlanu iz trgovine, jer je vatra već krenula da guta sve pred sobom.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

„Izlazila sam iz magacina nešto pred zatvaranje radnje kada sam čula eksploziju. Videla sam plamen i potrčala njemu te sam naletela na mladića, odnosno kako mi je odmah bilo jasno, napadača. Nosio je masku, ali deluje mi da je bio veoma mlad. Još je stajao u radnji. To je sve trajalo nekoliko sekundi. U svom tom šoku bilo mi je jedino bitno da prvo pozovem Svetlanu koja je bila izašla u drugu prostoriju, u toaletu, bojala sam se da će ostati unutra i da će se ugušiti ili izgoreti“, kazala je Bojana.

Svetlana je čula Bojanu i ubrzo su istrčale napolje te zatekle napadača ispred prodavnice. On je u tom trenutku, kako kažu, krenuo da beži ka jednom automobilu koji ga je čekao nekoliko metara dalje od raskrsnice gde se nalazi „Tiffany“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)