Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Branke i njene ćerke Milje Prijović zbog toga što su 23. decembra prošle godine tek rođenu bebu bacile u kontejner u Ulici kralja Milana u beogradskom naselju Obrenovac.

„Dana 18.3.2021. godine, podignuta je optužnica protiv B.P. i M.P., zbog krivičnog dela Teškog ubistva u pokušaju u saizvršilaštvu. Produžen je pritvor prema obema okrivljenima i i čeka se potvrđivanje optužnice od strane Višeg suda u Beogradu“, kazali su za naš portal iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, u Ulici kralja Milutina u obrenovačkom naselju Rojkovac 23. decembra prošle godine oko 20 sati je u jednom od kontejnera pronađeno živo novorođenče. Dete je pronašao vozač saniteta Hitne pomoći Dušan Marjanović, nedugo pošto je u GAK Višegradska prevezao pacijentkinju (23) zbog ginekoloških tegoba. Ispostavilo se da je tek rođenu bebu odbacila Mija Prijović, a da joj je u tome pomogla bebina baka Branka.

Kako je za naš portal, dan nakon saznanja, ispričao Rajko Prijović, otac Milje, on je bio šokiran najpre saznanjem da mu je ćerka uopšte porodila, a kamoli da mu je unuče završilo u smeću.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On je rekao i da nije znao da je Milja u drugom stanju, kao i da je za sve saznao kada je po povratku s posla zatekao krvav stan, nakon čega mu je i policija pozvonila na vrata.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Vratio sam se posla iz obrenovačke toplane oko 16 sati, ali nisam odmah ušao u stan već sam ostao ispred sa komšijama. Ubrzo me je pozvala komšinica i rekla da se Milja onesvestila i da je došla Hitna pomoć i odvezla je sa mojom suprugom Brankom. Nisam znao šta se tačno desilo pa sam se uputio u stan. Kada sam ušao imao sam šta i da vidim“, kazao je reporterima Nova.rs dan nakon otkrića Rajko Prijović.

Tada je rekao i da je celo kupatilo bilo krvavo, kao i dnevna soba.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ništa mi nije bilo jasno, niti mi je na kraj pameti bilo da se neko u kući porađao. Počeo sam da čistim, ali mi je tada zazvonio telefon. Kolega me je pozvao i rekao da se Milja porodila. Ostao sam bez teksta. Kada sam se malo pripbrao, pokupio sam đubre iz kuće i sišao ispred zgrade da ga bacim. Po povratku neko je pozvonio na vrata“, naveo je naš sagovornik.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kada je otvorio ugledao je policiju.

„Upitali su me da li sam ja bacio kesu s đubretom iz kuće, u kom je bila tek rođena beba. Zaprepastio sam se i rekao da nemam pojma o čemu pričaju. Tada su mi rekli da je moje unuče bačeno u kontejner, kao i da je srećom živo. Ubrzo se okupio komšiluk, video sam policajce u onim specijalnim odelima kako pretarujaju po đubretu“, kazao je Prijović i dodao:

„Očajan sam i ogorčen. Kako je mogla tako nešto da uradi? Da ima gram ljudskosti to se ne bi desilo. Pa životninje se ne bacaju u đubre, a kamoli dete. Ne znam još uvek ko je to uradio, ali nameravam svih po redu da se odreknem. I ćerki, i žene, i tog što je napravio dete…“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar