saobraćajna nesreća
Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Ulici Kralja Milutina u obrenovačkom naselju Rojkovac večeras oko 20 časova je u jednom od kontejnera pronađeno živo novorođenče.

Prema nezvaničnim informacijama nekoliko prolaznika dok je prolazilo pored kontejnera čulo je dečiji plač i odmah obavestilo policiju.

Policijska patrola je izašla po prijavi građana i utvrdila da je u jednom zelenom plastičnom kontejneru za smeće živo novorođenče ženskog pola koje je bilo ostavljeno u najlonskoj kesi.

Odmah je alrmirana i lekarska ekipa iz Doma zdravlja Obrenovac, koja je novorođenče (devojčica, stara par časova) preuzela i hitno pod rotacijom živo odvezla za Beograd.

Međutim, u  GAK u Višegradskoj Hitna pomoć večeras je dovezla  devojku (23) iz Obrenovca koja je lekarima rekla da se porodila u stanu u Obrenovcu i da je njena majka bacila bebu u kontejner ispred zgrade, saznaje „Blic“.

„Hitna pomoć Obrenovac dovezla je večeras u GAK u Višegradskoj bebu koja je prethodno bačena u kontejner, rečeno je u toj službi i da je beba je u dobrom stanju.

Dete je kasnije prebačeno u Institut za Neonatalogiju.

Obrenovačka policija pokrenula je istragu o ovom slučaju i u toku je provera navoda devojke koju je večeras dovezla Hitna pomoć u GAK Višegradska, a koja je ispričala da je njena majka posle porođaja devojčicu bacila u kontejner.

Policija utvrđuje trenutno sve činjenice u vezi ovog slučaja.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare