Podeli
Foto: Zoran Milešević/ Jovana Popović

Jovana Popović, autorka anti-režimske pesme "Bagra" koja je uhapšena 24. marta zbog kršenja mere samoizolacije koja joj nije izrečena, oglasila se danas po prvi put od puštanja iz privora u kojem je provela 21 dan. Popovićeva se na Fejsbuk stranici "Pravda za Jovanu" zahvalila svim građanima na podršci tokom ovog teškog perioda.

“Hvala svima koji su mi verovali usred ove strašne muke i panike, i lične i kolektivne. Ne biti na strani pravosuđa koje “štiti” milione ljudi, državu i naciju, već na strani pravde, u slučaju “neodgovorne” studentkinje i antirijaliti umetnice, može samo Čovek”, napisala je Popovićeva.

Foto: Zoran Milešević/ Jovana Popović

Na fotografiji se vidi i da Jovana, po svemu sudeći, uživa u slobodi i koristi svaki trenutak.

Podsetimo, danas je trebalo da se održi i pripremno ročište u postupku protiv Popovićeve, koje je odloženo za 7. maj. Odbrana je zatražila dodatno vreme od suda, kako bi mogli da spreme odbranu.

Inače, Jovana Popović uhapšena je 24. marta, 10 dana po povratku iz Crne Gore, zbog kršenja mere samoizolacije, koja joj, kako tvrdi, nije izrečena. U pritvoru u “Zabeli” provela je 21 dan, a njeno privođenje je više puta dovođeno u političku konotaciju, s obzirom da je autorka pesma “Bagra” u kojoj otvoreno kritikuje trenutnu vlast u Srbiji, kao i predsednika Aleksandra Vučića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram