Apsurd: Novi „audi“ koji nije dovoljno dobar za srpski tehnički pregled

Hronika 29. jul. 202119:48
Podeli:
Foto:Audi

Nakon što je u emisiji "SAT Media HUB" prikazano da Audi A6 nije prošao tehnički pregled vozila jer nije imao uređaj za čišćenje farova, reagovala je Uprava saobraćajne policije, koja je pokrenula disciplinski postupak protiv servisa i najavila da će i u narednom periodu sankcionisati nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov istakao je danas da je protiv privrednog društva koje je prilikom tehničkog pregleda pogrešno utvrdilo neispravnost Audija A6, jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Srbistan🤦‍♂️

Posted by Slobodan Kiza Ostojic on Tuesday, July 27, 2021

Činjenica je, kako je naglasio Arsov, da je vozilo bilo tehnički neispravno zbog prepravke OBD priklјučka, koji je potreban za utvrđivanje neispravnosti uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova.

Arsov je reagujući na navode iznete u emisiji „SAT Media HUB“, ukazao da je ova neispravnost vozila utvrđena kontrolom.

Dodao je da pored neosnovane konstatacije u zapisniku da je vozilo tehnički neispravno, jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, privredno društvo konstatovalo i nepropisan sastav izduvnih gasova, a da nisu ni merili sastav izduvnih gasova.

Kako je objasnio, vozilo je narednog dana bilo na ponovnom tehničkom pregledu u istom privrednom društvu i tom prilikom je utvrđena tehnička ispravnost vozila i izdat je registracioni list.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu sankcionisati nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila, uklјučujući slučajeve kada se ispravno vozilo oceni tehnički neispravnim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar