Za Matejem Perišem, nestalim mladićem iz Splita, traga se više od mesec dana, a čini se da policija u javnost ne iznosi nijednu informaciju koja bi dala naznake da postoje ključni tragovi gde je nestali mladić. Pitali smo Beograđane šta oni misle o slučaju nestalog Periša, kao i da li polažu nade u nadležne organe. Mnogi građani dele mišljenje da je Periš živ, kao i čuđenje kako je moguće da mlad čovek nestane bez traga u Beogradu.

Mišljenje koje dele mnogi građani je da je saradnja srpske i hrvatske policije ključna.

O tome šta bi mogao da bude mogući scenario slučaja koji je celu Srbiju digao na noge, veliki broj njih smatra da je nestali Splićanin živ, dok drugi veruju u ono što je prvo servirano javnosti – mogućnost da je mladić nažalost završio u reci Savi.

Pročitajte još:

Ipak, ono što se svako pita je kako do sada telo mladića nije isplivalo.

Podsetimo, za nestalim Splićaninom se traga od 31. decembra, nakon što je poslednji put viđen uoči Nove godine u klubu „Gotik“. Mladić je sa društvom došao u Beograd, kako bi se proveo.

U potragu za Matejem uključene su snage hrvatske policije, koja intenzivno sarađuje sa srpskom, a fokus istrage je na pretraživanju reke Save. Tokom potraga korišćeni su i sonari, međutim, ništa nije dalo rezultata.

Osim zvanične rekonstrukcije Periševog kretanja, koje je MUP izneo u javnost, kao i informacije da je Perišev telefon lociran u blizini Velikog ratnog ostrva, ne postoje detaljnije informacije koje su nadležni organi plasirali u javnost.

Ipak, detalj o lociranju Matejevog telefona zbunjuje, jer je prema zvaničnim informacijama telefon lociran dva i po sata nakon video snimka na kojem Periš izgleda kao da ulazi u reku. Proizvođač telefona tvrdi da je to nemoguće, već da telefon može da bude lociran u vodi nakon najviše pola sata.

Takođe, postoje i tehnički problemi koji koče istragu. Reč je o podacima vezanim za komunikacije koje je nestali mladić imao, a zbog određenih tehničkih problema, policija ne može da dođe do njih. Pretpostavlja se da bi ovaj problem znatno olakšao pronalazak Matejevog telefona.

BONUS VIDEO: Zašto ove kamere nisu snimile Mateja Periša?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar