Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

S.J. (32) iz Aleksinca koji je sinoć uhapšen u Nišu zbog sumnje da je u liftu jedne stambene zgrade u centru grada silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku, pre nekoliko dana je seksualno napao jednu ženu ali je ona uspela da izbegne nasilnu obljubu.

„Prošle nedelje je seksualno zlostavljao radnicu jedne pekare u Žitkovcu kod Aleksinca. Nije uspeo da do kraja realizuje svoju nameru pa je delo kvalifikovano kao nedozvoljene polne radnje. S obzirom na to da se tek prikupljaju dokazi o ovom događaju, te da krivična prijava protiv njega nije još podneta, nalazio se na slobodi“, navodi naš izvor upoznat sa ovim slučajem.

Kako saznajemo od njegovih poznanika, on je radio kao građevinski preduzimač, zapao je u dugove pa je poslednjih dana počeo čudno da se ponaša. Njegovi prijatelji veruju da je odlučio da uradi sve što mu paše jer želi da ode u zatvor kako bi pobegao od poverilaca.

„Danima je lomio izloge po Aleksincu zbog čega su protiv njega podnošene prekršajne prijave. Zbog sumnje u njegovo duševno zdravlje, prošle nedelje je dva puta vođen u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici gde je ustanovljeno da ne pati od duševnog oboljenja ili drugog stanja koje bi uticalo na njegovu sposobnost da shvati značaj svoga dela i upravlja svojim postupcima, pa nije bilo osnova da bude zadržan u ovoj ustanovi“, objašnjavaju naši sagovornici. Dodaju da je reč o konfliktnoj osobi koja se nasilno ponašala i prema članovima porodice.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Aleksinčanin je sinoć uhapšen brzom policijskom akcijom nakon što je silovao devojku u zgradi u kojoj živi. Mladu Nišlijku napao je čim je ušla u lift, prisilno je obljubio a zatim pobegao. Njene pozive u pomoć čule su komšije i pozvale policiju. Na lice mesta su sa policijskom patrolom stigli i inspektori za krvne i seksualne delikte odeljenja kriminalističke policije i forenzičari. Kako svedoče stanari, forenzičari su upotrebili sredstva za pronalaženje otisaka a u cilju obezbeđivanja dokaza uzeli su i pod lifta, prvenstveno radi otkrivanja bioloških tragova koji su ključni dokaz u ovakvim slučajevima.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Na mestu seksualnog napada zatekli smo ženu koja se bavi poslovima čišćenja u ovoj zgradi.

„Pozvala me je upravnica zgrade da očistim lift. Svuda su bili tragovi neke crne materije koju je policija koristila. Primetila sam da nedostaje pod lifta a stanari su mi kazali da ga je policija odnela. Ne znam ništa o tom silovanju jer ne živim u ovoj zgradi. Stanari su mi kazali da je neka devojka napadnuta i to je sve što znam“, rekla je ova žena.

Upravnica zgrade S.Đ. potvrdila je da se napad dogodio u ovoj zgradi ali je apelovala da se ne iznose detalji kako bi se sprečila sekundarna viktimizacija žrtve.

„Vrlo je osetljiva situacija, molim vas da dodatno ne uznemirujete devojku. Mogu samo da kažem da su stanari zgrade pozvali policiju“, rekla je ova Nišlijka.

Surovi napad na bespomoćnu devojku uznemirio je stanare koji su smatrali da su bezbedni s obzirom na to da se zgrada nalazi nedaleko od centra, da je prilaz izuzetno dobro osvetljen i da nikada ranije nije zabeležen nikakav incident. Međutim, kako kažu, sada će biti mnogo oprezniji.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Uvek sam se osećala bezbednom, šokirana sam ovim što se dogodilo, naročito što znam o kojoj se devojci radi. Ubuduće ću voditi više računa kada dolazim kući, naročito u večernjim satima“,  kazala je ova mlada Nišlijka. Drug koji je pratio do stana izrazio je nadu da će ovo ostati na nivou usamljenog incidenta.

„Na osnovu onoga što znam o tim stvarima, smatram da se izvršilac neće vraćati na mesto gde je već jednom napao a nadam se da to neće učiniti ni neko drugi. U svakom slučaju potrebno je preduzeti neke mere u zgradi kako se ovo što se desilo ne bi ponovilo“, kazao je ovaj mladić.

Ono što ovu zgradu čini nebezbednom, a u šta su se uverili i novinari, je što ne postoji brava sa šifrom, već su vrata širom otvorena, tako da u nju može svako ući. Mala je verovatnoća da je napadač planirao napad baš u toj zgradi, verovatno je iskoristio priliku i zaskočio devojku koja je sama ušla u lif.

Policija je iste noći uhvatila izvršioca koga je devojka detaljno opisala, a prema nezvaničnim informacijama, pronađen je u obližnjoj kafani.

BONUS VIDEO: Suđenje Miki Aleksiću za silovanja i polna uznemiravanja:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar