Danijela Tešić, ćerka trgovca oružjem Slobodana Tešića, koji se nalazio na Interpolovoj poternici, zaposlena je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i to u Upravi za međunarodno-operativnu policijsku saradnju, ili prostoje rečeno, u srpski Interpol, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Miroslava Aleksića potpredsednik Narodne stranke.

„Omiljeni Vučićev trgovac oružjem Slobodan Tešić je neko ko je na crnoj listi Ministarstva finansija SAD, čovek koji je stavljen na crnu listu departmana Ministarstva finansija SAD koji je zadužen za sprovođenje trgovinskih i ekonomskih sankcija protiv država, režima, pojedinaca povezanih sa terorizmom i trgovinom oružja i narkotika. I ranije je bio pod sankcijama UN zbog raznih manifetluka koje su spoznali predstavnici stranih država“, započeo je svoje izlaganje Aleksić.

Ono što je takođe zanimljivo, kaže Aleksić, jeste da Tešić, uprkos tome, i dalje radi i to „punom parom“, te da je Srbija pogodno tlo za takve ljude.

„Čerka Slobodana Tešića, Danijela Tešić, je 2012. godine ušla u Ministarstvo spoljnih poslova, a pre toga je bila na parlamentarnoj listi SNS. Neposredno nakon toga, tadašnji ministar čini sve da se Tešić skine sa crne liste UN i Srbija mu, verovali ili ne, daje diplomatski pasoš. Ta Srbija, u koju se zaklinju da će se boriti protiv korupcije i kriminala. S obzirom na činjenicu da je Tešić bio i na Interpolovoj poternici, govori se da je pre nešto više od mesec dana ponovo jedna od zemalja bliskog istoka stavila Tešića na međunarodnu poternicu. To nije sprečilo srpske vlasti i ministra policije da ćerku, Danijelu Tešić, prebace iz Ministarstva spoljnih poslova u MUP i to ni manje, ni više nego u Upravu za međunarodno-operativnu policijsku saradnju, ili prostoje rečeno, u srpski Interpol. Dakle, ćerka čoveka koji je bio na Interpolovoj poternici je prebačena u srpski Interpol da se bavi međunarodno-operativnom saradnjom“, kaže Aleksić.

Slobodan Tešić Foto: Krik.rs

Dodaje i da će ona na tom mestu, kao savetnik načelnika, biti šef oficirima za vezu iz MUP raspoređenim u našim ambasadama širom sveta.

„Ko je šef Danijele Tešić, odnosno načelnik? Gospodin koji se zove Milan Dimitrijević. On je odličan prijatelj Milana Kendije, koji je uhapšen u slučaju Jovanjica kao jedan od pripadnika MUP koji je direktno bio uključen i optužen je da je pomagao prvooptuženom Koluviji, da je obezbeđivao imanje Jovanjica i mnoge druge stvari. Milan Dimitrijević i Milan Kendija su često razgovarali u Dimitrijevićevoj kancelariji. Posle jednog od sastanaka, Kendija je uputio Koluviji poruku: Sa Mikijem je sve dogovoreno, biće sve okej. Zbog tih navoda je odeljenje za Unutrašnju kontrolu MUP saslušavalo Dimitrijevića“, kaže Aleksić.

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Dimitrijević, dodaje Aleksić, nije uhapšen do sada.

„Kada sada napravimo vezu da je ministar Vulin neko ko je drugovao sa Koluvijom, neko ko je obilazio Jovanjicu, koji se ponosno slikao kako čupa rotkvice i bere paradajz, taj čovek je danas ministar unutrašnjih poslova. Kada je došao na vlast, ćerka trgovca oružja ulazi u srpski Interpol, koji treba da se bave upravo Tešićem i Koluvijom“, kaže Aleksić.

Podsećanja radi,

Bonus video: Požar u Kineskom tržnom centru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar