Vladimir Vuletić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Zbog pretnji upućenih profesoru Vladimiru Vuletiću, nekadašnjem predskedniku FK Partizan, njegov advokat Vladimir Terzić najavio je da će podneti prijavu Odeljenju za visokotehnološki kriminal, iako, kako kaže za Nova.rs nemaju vere da će išta biti učinjeno, baš kao i sa prethodnim prijavama koje su se odnosile na Vuletića, a koje su završile u fioci.

„Koliko je situacija ozbiljna možda najbolje govori to da je moj prvi savet bio da se profesor skloni iz Beograda, makar na neko vreme. Mi smo preko različitih pouzdanih kanala dobili podatke da pretnje upućene sa tog anonimnog Tviter naloga uopšte nisu beazlene, iako možda na prvi pogled tako deluju“, kaže advokat Terzić za Nova.rs.

Situaciju dodatno čini zastrašujućom činjenica da je Vuletić proteklih nedelja veliki broj puta istupao u javnost govoreći o vlasti, kriminalu i vezama FK Partizan i sa jednim i sa drugim. Zbog toga je, kako je i sam Vuletić rekao za naš portal, danima bio na naslovnim stranama režimskih medija, a u jednom danu čak na njih devet!

Što se pravnih poteza tiče, Terzić poručuje da će podneti prijavu posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal, premda ne veruju da će se nadležni zaista i pozabaviti njom.

„To odeljenje je instrumentalizovano od strane vlasti i plašim se da nikakav odgovor nećemo dobiti, kao što nije odgovoreno ni na jednu prijavu koja je podneta od strane profesora Vuletića u poretklom periodu“, kaže Terzić.

Pretnje na Vuletićevom Tviter profilu objavljene su juče popodne oko 19.00 časova, a nepoznata osoba sakrivena iza profila pod imenom „čačkalica“ je napisala: „Kako pliva ova debeljuca?“ Vuletić ovu izjavu tumači kao pretnju, da će „završiti“ kao Vladimir Cvijan, čiji je slučaj utapanja u Dunavu ovih dana u žiži javnosti.

“Očigledno je da je to relacija i implikacija na slučaj Vladimira Cvijana koja je u žiži javnosti, budući da je on okončao život utapanjem, samo ne znamo da li je to bilo posledica slučajnosti ili protiv voljno. Međutim, sama implikacija koju sam juče doživeo ukazala je na stvaranje okvira linča prema osobi, takve dehumanizacije”, rekao je ranije Vuletić u razgovoru za Nova.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare