Ubijeni advokat Momir Lazić Foto:privatna arhiva

Momir Lazić, poznati advokat iz Sente, brutalno je likvidiran 1. februara 2007. godine u svojoj kući, a ubica do danas nije identifikovan i uhapšen. Lazić, inače dugogodišnji predsednik Opštinskog suda u Senti koji je bio izuzetno cenjen i poštovan u tom mestu, ubijen je sa dva metka u glavu - u bradu i potiljak.

Lazić je živeo sam u kući, a istraga ovog zločina godinama tapka u mestu. Poznati senćanski advokat usmrćen je sa dva hica iz vatrenog oružja u večernjim satima, a pronađen sutradan u pretsoblju kuće, koja se nalazi u užem centru Sente.

Pročitajte još:

Iako se najpre posumnjalo da je reč o pljački, ovi navodi su ubrzo demantovani. Naime, u kući nije izvršena premetačina, niti je ubica išta odneo nakon likvidacije, te je gotovo isključena teorija koja bi ukazala da je reč o pljački.

U prilog tome govori i činjenica da je nakon monstruoznog zločina, a kako su mediji ranije pisali, u kući advokata nađena veća svota novca – netaknuta. Naime, nedaleko od advokatovog tela nalazilo se čak 40.000 evra, koje ubica nije uzeo.

Novi Sad 23.06.2021. Pucnjava, policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Policija je nakon zločina u više navrata isticala da je na pragu razrešenja, međutim, do danas nije otkriveno ko je pucao u advokata.

Zastupao poznate fudbalere

Tokom dugogodišnje karijere, ubijeni advokat zastupao je najuspešnije senćanske firme, poznate fudbalere poput Mladena Krstajić i Ivana Dudića, ali, po saznanju Gorana Lazića, nikada počinioce krvnih delikata. Ono što su meštani Sente govorili nakon zločina jeste da Lazić nikome nije dugovao novac, niti je njemu dugovan.

U više navrata brat ubijenog advokata, dr Goran Lazić, javno je izražavao ogorčenje zbog nepostupanja Višeg javnog tužilaštva u Subotici, smatrajući da se oglušuju o nalaze iz policijske istrage, te da time štite počinioca, nalogodavca i organizator ubistva.

nesreća preljina mrčajevci
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na šestomesečnicu ubistva Lazića, porodica i građani Sente, uputili su otvoreno pismo MUP-u i ministru Draganu Jočiću tražeći da se rasvetli ovaj nezapamćen zločin u Senti i okolini.

„Naš prijatelj, častan čovek i ugledni građanin Sente ubijen je na pragu svoje kuće u Senti. Mnogo je vremena prošlo, a ubica nije otkriven, pa smo uznemireni i uplašeni, jer se niko zvanično nije oglasio. Bojimo se da se to i nama može desiti. Hoćemo da znamo da li je policija u Senti sposobna da uhvati ubicu, da li je u stanju da se nosi sa ovim teškim slučajem, kakav se ne pamti u Senti. Apelujemo na ministra unutrašnjih poslova da nam odgovori na ova pitanja“, pisalo je u otvorenom apelu građana Sente.

BONUS video: 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare