Iva Ilinčić sa ocem Srđanom, advokati Tintor i Bećirić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Biljana Mašić Aleksić, supruga Miroslava Mike Aleksića, koji je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje, kao i glumci, poznanici i učenici pomenutog profesora glume, u dvosatnoj emisiji "Dok anđeli spavaju" na Sputnjiku, stali su u odbranu optuženog. Tokom emisije su se mogle čuti tendenciozne izjave poput toga da "lični uspeh i novac nisu vredni da se čovek stavi na stub srama", a advokat Denis Bećirić, koji zastupa jednu od napastvovanih glumica Milenu Radulović, kaže za Nova.rs da je pomenuto gostovanje očigledno deo taktike odbrane.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

U pomenutoj emisiji mogle su se čuti izjave u kojima se na gotovo ponižavajući način priča o žrtvama, koje su se osmelile da prijave seksualno nasilje. U emisiji je gostovala i supruga optuženog Biljana Mašić, koja je istakla da je o svemu progovorila tek sada jer je konačno „neko poželeo da čuje drugu stranu“.

Pročitajte još:

Advokat Denis Bećirić, koji zastupa nekoliko žrtava, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, kaže za Nova.rs da je sve očigledno organizovano od odbrane.

„Očigledno je da je organizovano od strane odbra i da je deo taktike. Nije tačno da supruga optuženog nije imala priliku da kaže bilo šta, a mesto i vreme za to je bilo u prethodna tri meseca, dk je tužilaštvo sprovodilo istragu. Ne bih da nagađam iz kojih razloga nije predložena kao svedok, a neki od njih bi mogli da budu obaveza svedoka da govori istinu i izbegavanja da se suoči sa pitanjima koja bi mogla da budu neugodna za nju. Svakako, njeno je pravo da veruje svom suprugu i da mu pomaže onako kako misli da je to najbolje za njega. Ne bih komentarisao detalje onoga što je rečeno u emisiji od strane gostiju, smatram da mesto za to nisu mediji nego sud“, kaže Bećirić.

Ipak, on se osvrnuo i na gostovanje advokata i bivšeg sudije Ilije Radulovića, koji je izjavio da je silovanje može da se prijave samo u roku od dva dana od kada se desi. Rekao je i da je on oslobođao silovatelje, kada krivično delo nije odmah prijavljeno.

„Ono što mi je ostavilo posebno negativan utisak je izjava advokata Radulovića, jer mi je prosto neverovatno da neko, ko se toliko dugo bavi ovom profesijom, dopušta sebi da komentariše predmet o kojem očigledno informacije ima samo iz medija, a pritom ih komentariše vrlo tendenciozno i pogrešno“, dodao je advokat.

Podsetimo, Radulović je u emisiji, između ostalog, rekao da žrtve silovanje mogu da prijave tog dana kada se dogodili ili narednog.

„Ne može posle određenog roka, kada se desilo krivično delo silovanje, podneti krivična prijava, sem tog dana ili sutradan, odnosno u roku dva dana. Ne može neko biti silovan, to vam kategorički tvrdim, ne može da osoba bude silovana, a da ne doživi laku, tešku kvalfikovanu psihičku, duševnu povredu, sa osećanja akedije, odnosno očajanja, koje dodiruje suicidalne ideje, znači samoubistvene ideje. To se mora sprimetiti od strane najbližih osoba toj silovanoj osobi“, rekao je advokat.

Sa druge strane, u emisiji u gostovali i glumici, među kojima je i Goran Sultanović, koji je šokirao javnost svojom izjavom.

„Ti ljudi koji optužuju Miku Aleksića trebaju duboko da se zamisle da li je lični uspeh, novac, sujeta, vredna nečijeg života. Ja jedva čekam da počne suđenje, jer se sada dovode kao veštači psihijatri, psiholozi da dokazuju zločin Mike Aleksića koji ne postoji“, istakao je glumac ne uzimajući u obzir osećanja devojaka, koje su prijavile Aleksića za seksualno uznemiravanje i silovanje.

Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Podsetimo, Miroslav Aleksić suočava se sa 19 krivičnih dela na štetu 10 devojaka, i to osam silovanja i 11 slučajeva polnog uznemiravanja.

Osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine izvršio ova krivična dela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar