Foto:Miloš Miškov Betaphoto; Tanjug/Milos Milivojević; Aehiva Nova.rs; -Stock_milos_rafailovic; ATA/Stefan Tomasevic;

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja je optužena za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, kao i jedno silovanje u prostorijama na stadionu FK Partizan. Današnje ročište nastavljeno je uvidom u fotodokomuntaciju dvorišta i kuće u Ritopeku od 1. aprila 2021. godine.

Nakon prikazanih nekoliko fotografija vidi se iskopana zemlja dvorišta kuće u Ritopeku, za reč se javio advokat Dejan Lazarević i upitao da li će kada sve slike budu prikazane, od prizemlja do poslednjeg sprata, bilo šta ukazivati da su u toj kući vršena krivična dela, neki ljudi otimani ili nešto drugo.

„Policija je kopala te rupe, pretraživala je nešto ali ništa nije našla“, rekao je advokat Lazarević.

Rukavice, crevo za vodu, noževi, šorts na kome piše „Nemanja“

Uvidom u sledeći fajl, u sudnici je potom prikazano 70 fotografija iz unutrašnjosti kuće u Ritopeku, garaža, ali i police iza kojih je bio prolaz u tajnu prostoriju. Potom su prikazani obeleženi tragovi na zidovima iz skrivene prostorije, ali i slike sa uviđaja industrijske mašine za mlevenje mesa.

Na slikama su se mogli videti i gumene rukavice, crevo za vodu, noževi, patike, šorts na kome piše „Nemanja“, a nakon čega se javio branilac Dejan Lazarević.

„Imamo prilike da vidimo ove fotografije, neke su iz takozvane skrivene prostorije, iz njih vidite da nema ništa sumnjivo i da ništa ne ukazuje da je nešto u njoj vršeno nasilno, a tragovima ćemo se baviti kada dođu veštaci“, rekao je Lazarević.

Na bereti sa prigušivačem Belivukovi tragovi

Kao dokaz je izveden i izveštaj policije u kom se navodi da su na zaplenjenom oružju pronađeni tragovi Veljka Belivuka i Miloša Budimira.

„Ukazujemo sudskom veću na značaj ove dokazne radnje, njom se ukazuje da je na oružju koje je bilo u tajnoj prostoriji, na pušci pronađeni biološki tragovi Budimira, a na pištolju bereta sa prigušivačem tragovi Veljka Belivuka“, rekao je tužilac Saša Ivanić.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Za reč se potom javio i advokat Dejan Lazarević koji je naveo da su na tom oružju trag ostavile tri osobe.

„Radi se o mešanom profilu tri osobe i na to moraju da nam odgovore sudski veštaci. Što se tiče traga puške sa prigušivačem, na kojoj je nađen trag Miloša Budimira, isto ćemo pitati veštake jer se navodi da se nalaze tragovi još tri osobe. Radi se o nedefinisanom nalazu veštaka, koje moramo da pozovemo i da ih ispitamo“, rekao je Lazarević

Oduzeti telefoni i USB u ćeliji Ivanovskog

Uvidom u pisani dokaz od 23. juna 2022. godine navodi se da su u pritvorskoj ćeliji Filipa Ivanovskog pronađena dva mobilna telefona i USB memorija.

„Imate zapisnik da je telefon oduzet od Igora Raičevića, ali izgleda treba da se Ivanovski prikaže kao najgori. Ovo nije dokaz, ovo je kleveta“, rekla je Miljana Perendija, branilac Ivanovskog.

Bonus video: AUDIO – Žandarm Nenad Vučković o Belivuku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar