Silvija Varoši potraga Foto:Nova.rs/Privatna arhiva

"I dalje tragamo za njom, neutešni smo. Nemamo više snage..." Ovim rečima, svoju priču za portal Nova.rs započinje Mihalik Andraš, suprug Silvije Varoši koja je pre 12 dana nestala nakon što je napustila njihovu porodičnu kuću u Irigu i otišla u nepoznatom pravcu. Silvijini muž, prijatelji i deca i dalje tragaju za njom i kako kažu, nadaju se bilo kakvom epilogu.

Nestanak Silvije, inače majke šestoro dece, najviše pogađa njene mališane. Kako nam je ispričala njena prijateljica Jelena, deca su neutešna.

„Najmlađi sin, koji ima svega tri i po godine, stalno je doziva i traga za njom“, rekla nam je Jelena i dodala:

„Išli smo tri puta dnevno da je tražimo, čak i noću. Zabrinuti smo zbog velikog broja divljih svinja koje žive u neposrednoj blizini mesta na kom je poslednji put viđena.“

Silvija Varoši Foto: Facebook/Silvija Varosi

O Silviji porodica ne zna ništa već 12 dana. Kobnog petka, rano ujutru, Silvija je otišla na posao ostavivši deci novac i spisak za prodavnicu. Taj spisak je zapravo bio oproštajno pismo u kome je navela da ide da bere maline. Međutim, njen suprug kazao nam je ranije da oni nisu iz kraja u kom se uzgaja ovo voće, tako da ni sam nije mogao da pretpostavi kuda je otišla.

„Nadležni i dalje tragaju za njom, ali ništa nam ne javljaju. Nemam više snage“, kazao je Mihalik Andraš za portal Nova.rs.

Zabrinutost podgreva i to što Silvija nije imala običaj da ode od kuće, a da se ne javi porodici. Slična situacija dogodila se pre osam godina, kada je, kako nam je on rekao, jednog dana otišla je u nabavku i sedam dana nije bila tu. Kasnije su je našli na nekoj njivi kraj puta u Sremu nakon čega je odvedena na psihijatriju u Sremskoj Mitrovici gde je dobila lekove. Kako nam je neutešni suprug ranije ispričao, obilaze sva mesta sa kojih stignu dojave da je viđena.

„Odlazimo na svako mesto gde nam kažu da je viđena. Ja radim, otac sam osmoro dece – dvoje su iz prethodnog braka i oni su svoji ljudi. Teško izdržavamo sve troškove koje imamo ovih dana i samo se molim da je što pre pronađemo živu i zdravu, da se vrati svojoj kući, svojoj deci i da nastavimo naš normalan život. Silvija je puno radila, puno poslova je preuzimala na sebe i žao mi je zbog toga“, kaže zabrinuti suprug dodajući da joj je nedavno sugerisao i da bi trebalo da se i zvanično venčaju kako bi nasledila njegovu penziju danas-sutra ako se njemu nešto dogodi, da ima makar kakvu sigurnost.

Njena porodica šokirana je zbog odlaska jer, kako su nam ispričali, ništa nije ukazivalo na to da će otići od kuće bez pozdrava.

„Bila nam je čak i jedna prijateljica, svi smo zajedno sedeli i šalili se. Nije bila neraspoložena, nismo sve svađali, u kući je vladala sloga i mir. I tog jutra, kao što to činim svaki dan, ustao sam rano za posao, poljubio svu decu i nju i otišao. Dogovorili smo se i šta ćemo raditi tog dana kada se vratim sa posla. Baš ništa nije izgledalo kao da će otići“, priča nam zabrinuti Mihalik Andraš. Istog dana, kada se vratio sa posla, otišao je kod komšije da mu pomogne. Tada je saznao da se njegova supruga nije vratila sa posla, a tu informaciju potvrdio mu je Silvijin kolega, rekavši da se tog dana nije ni pojavila na radnom mestu.

Podsetimo, Silvija je poslednji put viđena 1. jula na glavnom putu kod skretanja za manastir Hopovo, kako ide prema Irigu. Bila je crvena u licu i posrtala je.

„Videla ju je žena čije dete ide u školu sa Silvijinim sinom. Javila mi je jer joj je bilo čudno da je kod Hopova, a živi u Irigu. Onda ju je video i kolega Silvijinog muža Andrije. Juče smo čuli da je tog istog dana bila u prodavnici, na ulasku u Irig i kupila dosta hrane“, rekla je Jelena ranije.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Umke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar