Ekoloski ustanak ispred RTS-a
Ekološki ustanak ispred RTS-a Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Ukoliko Skupština Srbije bude usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji, pokret Ekološki ustanak će pozvati sve građane i organizacije na blokadu regionalnih i magistralnih saobraćajnica širom zemlje.

Pokret u saopštenju upozorava da će ovim izmenama zakona biti omogućeno da zbog privatnih interesa male grupe ljudi građanima ove zemlje bude oduzeta privatna imovina i imanja, jer ukoliko se nađu na putu interesa stranih kompanija i domaćih poslušnika, po hitnom postupku će njihovo vlasništvo biti oteto i stavljeno u funkciju nekakvih korporativnih interesa.

„Ako uprkos velikog protivljenja, apela stručne i široke javnosti ipak prođe lopovski anti-zakon o oduzimanju privatne imovine, za koji nije bila organizovana javna rasprava, ne ostaje nam ništa drugo do radikalizacije naše borbe. Ne preostaje nam drugo, sem ono što smo mesecima najavljivali, i što su naši saborci prethodnih dana najavili: blokada svih puteva“, ističu.

Zaustavljamo Srbiju, da bismo zaustavili osovinu zla, naglašavaju u Ekološkom pokretu i poručuju da je „ovo naša zemja, zemlja svih njenih građana i Srbija nikada neće pristati da bude ničija kolonija, ni stranih ni domaćih eksploatatora“.

BONUS VIDEO: Ekološki ustanak u Beogradu hronologija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar