Dejan Žujović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Pulomolog Dejan Žujović kaže, povodom protesta radnika Fijata koji su se jutros okupili ispred ulaza u fabriku u Kragujevcu u znak protesta što je kompanija nastavila da ih poziva na izjašnjavanje o socijalnom programu, iako je nakon razgovora predstavnika zaposlenih sa premijerkom Anom Brnabić najavljeno da će taj proces biti zamrznut, da njima niko ne može da pomogne i da treba videti ko je pobedio na izborima u Kragujevcu, odnosno da im je onako kako su glasali. "Gde ste braćo bili kada se donosio zakon o radu, kada ste videli u šta se pretvara vaš grad, kada ste poverovali notornom iluzionisti", navodi Žujović, aludirajući na predsednika Aleksandra Vučića, koji je u Kragujevcu osvojio 54,70 odsto glasova.

On u Novom danu na TV N1 dodaje da priča ima više slojeva, da nije jednostavna, i da je država delimični poslodavac u tom slučaju, „ona je projektant tog projekta“, piše N1.

Ističući da je bitno i za koga su glasali na izborima, kaže da je radnicima Fijata tako kako im je i zbog toga.

„Želimo da se umilimo gospodaru koji nas zlostavlja, ali nećemo da ga dodatno izazivamo tako što ćemo da glasamo protiv njega“, kaže Žujović ironično i dodaje „i vi verujete da će vaša budućnost biti svetla“. Lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ u Kragujevcu je pobedila sa 40,09 posto glasova birača.

Pita „i koliko njih (radnika Fijata) je jutros bilo na tom protestu… gde su njihove žene, prijatelji, komšije“.

Podsetivši da je država kompaniji Stelantis, u čijem je vlasništvu Fijatova fabrika u Kragujevcu, dala subvenciju od 10.000 evra po radniku, što je slučaj i sa mnogim drugim stranim fabrikama u Srbiji, konstatuje – „i onda je nama inflacija uvezena, verovatno iz Ukrajine“.

„Ukrajina je kriva za sve, nikad ja nisam kriv, uvek tamo neka zavera, najčešće sa Zapada“, navodi Žujović.

Ovo je nacija bez hard diska

Dodaje i da je ovo „nacija bez hard diska, ova nacija funkcioniše samo sa ram memorijom, i kad je restartujete, a to na dnevnom nivou činite sa nestašicom šećera, nuklearnim ratom, najgorom zimom u istoriji, glađu, narod pošto nema hard disk i ne pamti ništa, puni tu ram memoriju sa takvim glupostima i zato stalno iznova i iznova pravi iste greške“.

PROČITAJTE JOŠ

Ukazuje da se političke elite oslanjaju na slabost nacije, i navodi da „ako im je to ideja mi nikada nećemo biti bolji“.

Kaže i da ovde reformatorske snage nikada nisu imale šanse, a u njih, između ostalih, ubraja „rane radove Čedomira Jovanovića i rane radove Demokratske stranke“, koje su se, kako dodaje, „posle pretvorile u nešto jako ružno“.

„Mi smo oaza Daning-Krugerovog sindroma u svetu, ne u Evropi. Za one koji ne znaju, to je kognitivni poremećaj kada čovek koji nema neke pozitivne osobine preuveličava svoje sposobnosti. Mi smo šampioni sa Ljubišom Trgovčevićem, vidovitom Brankom, bili smo opčinjeni Trećim okom, ne verujemo naučniku, već takvim ljudima“, ocenjuje Žujović.

Kon vs Žujović

A povodom tužbe epidemiologa Predraga Kona protiv njega, u kojoj Kon traži od Žujovića izvinjenje zbog izjava koje je davao u javnosti, kaže da Kon zapravo ne traži izvinjenje, već „traži da ja zaćutim, da ga više nikada ne spomenem“.

Dodaje da ga je ponovo tužio – „kaže da sam bahat, maliciozan, da želim da ga povredim“.

„Ne želim da ga povredim, ja samo hoću da on snosi odgovornost, kao svako ko se bavi javnim radom… Moja odbrana će biti zasnovana na pažljivoj analizi perioda od pre pojave korone do današnjeg dana i dokumentovaću to sa svim izjavama i konferencijama za štampu – ko je šta rekao. Kad to sve stavite na gomilu – zgrozite se, to je jedan salto mortale u stavovima“, navodi Žujović.

Osvrćući se na Konovu izjavu da su se lekari najviše zaražavali na pauzama za kafu, Žujović ističe da „ako neko kaže da smo se mi zaražavali tako što smo pili kafu na pauzama, tražiću da mi da reference za to, ne može – rekao mi Đura“.

Navodi da će „bez hard diska priča o koroni za šest meseci biti pase totalno“.

BONUS VIDEO: Doktor Žujović pokušava da prijavi fantomske birače

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare