Dejan Žujović i Predrag Kon Foto:Goran Srdanov/Nova.rs&/TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

“Šta je rekao Kon? Da se izvinim? To će malo teže da ide. Nema šanse", više je nego jasan odgovor dr Dejana Žujovića na zahtev dr Predraga Kona da mu se javno izvini, a nakon toga će povući tužbu za uvredu časti i ugleda.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu jutros su se sreli doktori Predrag Kon, epidemiolog i Dejan Žujović, pulmolog. Član Kriznog štaba, doktor Kon tužio je poznatog pulmologa, a optužio ga je za povredu časti, ugleda i duševnu bol, što je usledilo posle objavljene Žujovićeve kolumne i otvorenog pisma u novembru 2021., na našem portalu. Doktor Kon je, noseći masku na licu, po izlasku iz sudnice, kratko jutros prokomentarisao da će tužbu povući ako mu se Žujović javno izvini.

„On je mnogo lično to shvatio, tekst je bio upućen ne njemu, nego kompletnom Kriznom štabu, koji je odgovoran za hiljade umrlih i obolelih pacijenata. Kolumna nije bila upućena Konu, iako se pominje ime ‘Predrag’, ali nigde nije navedeno da je to on. To što se uznemirio i našao prozvanim je druga stvar. Ako nekome nađete G tačku, logično je da će da se uznemiri” uz osmeh kaže za Nova.rs dr Žujović, kome je početkom 2022. tužba stigla u Zavod za plućne bolesti i tuberkulozu, gde radi kao načelnik.

Po izlasku iz sudnice dr Kon je za Nova.rs kratko izneo svoj zahtev.

“Sve zavisi od Žujovića. Očekujem izvinjenje. Povući ću tužbu samo ukoliko mi se on javno izvini. Ako odbije to da učini, onda ćemo videti šta će biti dalje, sud će odlučiti” rekao je kratko dr Kon za Nova.rs.

Kolumnu, koja je u novembru 2021. godine objavljena na našem portalu Nova.rs, a zbog koje je Kon podneo drugu tužbu protiv Žujovića, možete u celosti pročitati ovde.

Suđenje koje je bilo zakazano za danas, je nakon kraće rasprave odloženo, jer je pre nekoliko dana doktor Žujović uputio podnesak sudu, u koji će Konovi advokati tek sad imati uvid, pa će sledeće ročište biti 17. juna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare