Predrag Kon i Dejan Zujovic
Predrag Kon i Dejan Žujović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon je, govoreći o rođendanskom skupu SNS u Areni, konstatovao da smo imali direktan prenos kršenja epidemioloških mera. Na ovu neočekivanu kritiku koju je Kon uputio vladajućoj stranci reagovao je pulmolog Dejan Žujović, uz konstataciju da je Kon ponovo obukao zelenke helanke, u želji da bude Robin Hud.

„To su gluposti između poluzlog i poludobrog policajca, to više ne prolazi nigde. On je opet u fazi Robin Huda, ponovo nosi zelene helanke, ali proći će ga ta faza. To traje dva-tri dana i onda to prođe, pa se vrati u mod dosadnog doktora kome su naredne dve nedelje najvažnije“, kaže Žujović.

Žujović pita Kona da li je nosio masku, ako je prisustvovao SNS skupu u Areni?

„Glupo bi bilo da ne ispoštuje žurku. Hipotetički kažem, ako je bio u Areni, nadam se da je nosio masku, da bude primer. Ako je bio, a nije nosio masku, onda to stvarno nije u redu“, kaže Žujović.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon govorio je u jutarnjem programu emisije „Probudi se“ o skupu SNS pristalica u beogradskoj Areni, ali i trenutnoj epidemiološkoj situaciji i dolazećim praznicima.

„Za sve važe ista pravila, isti ti ljudi koji su bili na skupu SNS, to su i oni koji se nalaze po tržnim centrima. Bilo je objašnjenje, rekao je predsednik, da su njima deljene maske na tom događaju, ali očigledno ih oni nisu koristili. Mi smo imali direktan prenos nepoštovanja mera, a zamislite da su svi nosili maske, to bi mnogo drugačije izgledalo“, rekao je Kon i dodao:

„Preko leta smo imali ‘referendum’ i apsolutno odbijanje nošenja maski, to je neka vrsta nacionalnog opredeljenja. Verovatno ja ne govorim dovoljno dobro uverljivo, ali ja možda bolje i ne znam. Postoje i lekari koji kažu da maske ne pomažu, a to je apsolutno laž“, kazao je Kon.

Bonus video: Poruka Dr Žujovića vlastima – Recite NE kokainu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare