Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/bs

U Zlatiborskom okrugu za vakcinu zainteresovano manje od trećine zdravstvenih radnika. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, od 2.500 zaposlenih zdravstvenih radnika u deset opština okruga, za vakcinaciju se izjasnilo i potpisalo saglasnost njih 700.

Među zdravstvenim centrima širom Srbije, u kojima je počela vakcinacija zdravstvenih radnika, još uvek nema Zdravstvenog centra Užice. Sve je spremno za prvu vakcinaciju, za koju je zainteresovano manje do trećine zdravstvenih radnika.

Prema obavezi koju je naložio Institut Batut pa Zavod za javno zdravlje Užice, obavljeno je anketiranje zdravstvenih radnika i njihovo izjašnjavanje da li žele da prime vakcinu protiv virusa Covid -19. Od 2.500 zaposlenih zdravstvenih radnika u deset opština okruga, za vakcinaciju se izjasnilo i potpisalo saglasnost njih 700. Na osnovu tog broja izvršeno je i trebovanje prve količine, koja u ZZJZ Užice treba da stigne do kraja radne nedelje.

U deset domova zdravlja spremni su i specijalni frižideri za čuvanje vakcina. U pitanju su Fajzerove vakcine, za koje, sudeći po broju zainteresovanog medicinskog osoblja, nema značajnijeg interesovanja.

Kao jedan od razloga nedovoljne zainteresovanosti, u Zdravstvenom centru navode i kratak rok izjašnjavanja zdravstvenih radnika, koji je, kako kažu, bio samo 24 časa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare