Foto: Shutterstock

Meštani Ćelija blokirali su u tom selu, nedaleko od Kruševca, tokom sat vremena popodne, jednu traku magistralnog puta Kruševac – Brus, te pravac prema Aleksandrovcu, jer, kako tvrde, već tri meseca imaju veliki problem sa vodosnabdevanjem, a poslednja tri dana uopšte nemaju vodu.

Biserka Tufegdžić (62), jedna od meštanki koja je učestvovala na ovom okupljanju izjavila je Agenciji Beta da meštani Ćelija već dva i po, tri meseca, vodu čas imaju, čas nemaju.

„Celo selo nema vodu, pa onda u dva, tri dana puste jednu noć, onda ponovo nema, a sada tri dana nismo imali vodu. Mesna zajednica ne reaguje, Vodovod stalno zovemo, kažu da je mreža dotrajala, išli smo u Gradsku upravu, rekli su da će da reše problem, ali ništa“, kazala je ona.

Meštani potvrđuju da se dešavalo i prethodnih godina da voda nestane pa dođe, ali da je ovo sada previše.

Prema njihovim navodima celo selo, koje broji nešto više od 200 meštana, priključeno je na gradski vodovod.

Najavljuju da će, ukoliko se problem ne reši, sutra blokirati obe trake magistralnog puta Kruševac – Brus.

Potvrđuju da Vodovod postavlja cisterne sa pijaćom vodom, ali da je ona na ovim temperaturama praktično neupotrebljiva za piće.

U Vodovodu je za Betu popodne rečeno da odgovor možemo da dobijemo ujutru, ali je na mejl istovremeno prosleđena informacija o tome da su cisterne sa vodom postavljene na pet mesta u tom selu.

Prema ranijoj informaciji Vodovoda do problema u tom selu dolazi tokom leta zbog porasta temperatura, povećanja broja korisnika (vikendaša), prekomernog zalivanja i punjenja bazena te da je to preduzeće uložilo napore kako bi otklonio kvarove, a nabavku novih pumpi, koja je u tom momentu bila u toku, označilo kao moguće rešenje.

Inače, selo Ćelije se nalazi pored istoimenog jezera, sa koga se Kruševac i deo ostalih opština Rasinskog okruga, snabdevaju pijaćom vodom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar