Arhitekta Dragoljub Bakić pozvao je građane da u nedelju od 14 sati iskažu nezadovoljstvo ispred kineske ambasade u Beogradu.

„Čitavoj Timočkoj krajini preti uništenje, a više od četvrt miliona ljudi živi u ovoj oblasti. Njima preti ekološki genocid. Radnici kineskog Ziđina na silu upadaju u seljačka dvorišta i proglašavaju ih svojim. Ćuta, Ekološki ustanak i koalicija Moramo dovode u nedelju meštane ovog kraja pred Pink televiziju i kinesku ambasadu“, rekao je Bakić uoči nedeljnog protesta.

On je naglasio da ojađeni seljaci hoće da poruče kineskom narodu da ono što im nije dozvoljeno u Kini, neće ni ovde.

„To što im vlast tajnim ugovorima dozvoljava, zbog toga će takva vlast biti kažnjena na izborima. Dođite svi na protest u nedelju“, zaključio je Bakić.

Podsetimo, organizatori ispred Ekološkog ustanka i koalicije „Moramo“ pozvali su građane i ekološka udruženja da se priključe konvoju iz Slatine koji kreće u nedelju u 8 časova, dok je u 13 časova okupljanje ispred TV Pink (Neznanog junaka 1, Beograd) odakle će okupljeni krenuti u šetnju do Ambasade Kine u Srbiji uz poruku da „Srbija neće biti kolonija“

Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je za Nova.rs da će u nedelju lupati na vrata ambasadorka Čen Bo, čime će iskazati nezadovoljstvo zbog rudnika u Boru i kompanijom Ziđin.

Bonus video: Mihajlović – Preselićemo čitavo selo zbog rudnika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare